Nerds wanna know…

[Ur Läsbloggen]

Eftersom jag så länge sovit på allt vad klassiker heter – bortsett från en period av att vara högstadiepretto som väl gick sådär – håller jag nu på att pliktläsa lite grejer som verkar bra att ha som referenskunskap. Även om man inte måste älska allt som betraktas som kulturkanon är det trevligt att fatta olika hänvisningar och skämt som kan dyka upp i det man vanligen läser. (Nerds wanna know precis allt.)

Just nu är det Räddaren i nöden av J.D. Salinger, som jag alltid tänkt att jag skulle gilla men det återstår att se. Hittills är det väldigt svårt att bortse ifrån mängden efterapningar som man redan läst och gäspat för. Det solkar liksom bilden. Ungefär som när jag såg Casablanca första gången och insåg att jag hört ca alla repliker citeras redan i olika sammanhang.