Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tis.1.jan/08 ---

Det är väldigt besvärligt att vara både våldsbakis och nysjuk på samma dag. När det borde vara lugnt och man äntligen fått i sig mat klockan 9 på kvällen vill man ju gärna kunna fungera normalt, men då byts det visst till fullt förkylningsläge istället.

Men eftersom det antagligen var av Svante jag smittades får det betraktas som chill, det var lätt värt det att få chans att hänga med honom.

Nytt år, vi kan låtsas som att vi vet nåt om vad som ska komma eller bara sammanfatta det gamla året som passerats. Jag vill inte spekulera än, så vi drar till med det sistnämnda.

Kort sammanfattning dock.

Jag vet inte om det beror på att året innan var så pissigt eller om 2007 verkligen stått på egna ben, men fan vilket sweet år det varit. Verkligen till största delen J-O-V och klickens förtjänst. Även genom alla andra nya vänner, som många tillkommit indirekt genom just klicken, men också genom saker som: en färdig jävla D-uppsats, projektet, en fem- (sex?) dubblad siffra.

Jag avslutade det gamla året med att faktiskt köpa mig en ny kamera för andra gången, de hade en annan lite fetare Nikon för två toosen på Media Markt vilken var svår att motstå. Att köpa en fetare gör det dessutom värt att ha en till och mindre kamera i reserv, om jag nu får tummen ur och fixar den trasiga.

Således kan det bjudas på pix från nyårssvinandet ute i Juniskär hos Hulten.

Ja. Men först kan vi jubla en stund över det mycket nördiga men trevliga sättet att umgås som Andreas bjöd på i söndags. Spisa musik och diskutera utförligt varje låt. Alla skulle spela en och sedan utifrån olika kategorier snacka loss och sätta betyg. En låt per timme tog det ungefär. Intressant.

Med begränsat urval, med tanke på skivsamlingens befinnande i Göteborg, kunde jag ändå snoka fram Falsetto i min mp3-spelare. Jag trodde alla andra skulle köra nåt gubbigt, men istället blev det sjukt blandat. Svante spelade tysk pop som lät göteborg som fan, Andreas spelade Jethro Tull men utan flöjt, Torsten spelade en grungejävel från '94, Markus drog till med för mig största överraskningen - att Muse verkligen kan göra sjukt bra låtar, och Sofie var sist ut med feta feta Bebe.

Eller överraskningen kanske mest var att R&B faktiskt gick hem i sällskapet. Men alla var överens om att Bebes Siempre me quedara var överlägset fetast.

Nåja, testa det nån gång, det är kul att analysera sönder och finna nya sätt att gilla sånt som redan var bra.

Nyår är en jobbig helg.

Pressen är stor och störst, men jag har för länge sen lärt mig att skita i det där och bara se det som en vanlig fest. Möjligen med skillnad att man ofta är låst till obygden och får sova över, i alla fall när det gäller norrlandsnyår. Så var även planen igår, men nån fick ett ryck vid 4 och vi fick faktiskt tag i en taxi som ändå inte gick på mer än en hunka var eftersom vi var fyra på den. Men vi beställde den till den större vägen en bit från huset så jag fick springa dit och jag halkade runt som ett jävla rådjur eftersom, vilket jag precis insåg först då, var fullare än på länge.

Innan dess: oväntat dansgolv, vi var ändå bara 11 personer och min dansmuzak jag sett till att ta med kunde bara pumpas i små datorhögtalare, eftersom jag för tredje gången denna Sundsvallsvisit fann tillfälle att förbanna mig själv för misstaget att inte ta med eller skaffa en stereo-till-minitele-sladd.

Innan dess: Texas hold 'em. Jag är sämst och därför är min taktik aldrig bättre än att fetsatsa på första vändan med bara ett ganska lågt par på handen. Så jag fick bara titta på efter det.

Innan dess: Tolvslag. Beatbox och "freestyles". Henrik berättade att han lånade mitt Faxanadu till NES för massor av år sen, vilket jag helt glömt, samt att hans morsa klarat det istället för honom när han pausat i sista borgen. Jag glappar som fan om alla möjliga saker jag borde vara tyst om, men det är ju mitt främsta fylledrag. Som Elaine, alla vet nyckeln till mitt vault.

Innan dess: Värsta språket-spelet, vilket gav en roligare upplevelse än sist jag spelade det eftersom jag slapp köra alla yrkeshärmningar tack vare lagspel (jag hatar det nästan lika mycket som charader, too much pressure!). Kanske jag kan släpa fram mitt eget exemplar nån gång. Svantes lag vann dock eftersom Da Svant är så sjukt bra på att trixa ihop ord i sista skedet. Jag var dock galet nöjd med fantasin som gav mig ordet tyll.

Innan dess: Middag. Hulten hade gjort potatisgratäng och en fly rödvinssås, och pappas må vara vassare men jag åt som en häst ändå. Jag hade alldeles innan snackat med Link i telefon och missat när alla tog sin portion så jag visste inte att praxis på storleken var så låg... Mmmmm.

Innan dess: Bila dit, Martin körde men skulle hem sen så han stannade bara till efter spelet. Mycket skämtande om att lossa Skåne från Sverige och jag valde att mörka hur landskapet gett mig some of my best friends, för att inte tala om födsel.

Innan dess: Det började snöa! Vilket gav lagret snö över isen som sedan fick mig att halka runt like Bambi.

Och idag, som sagt: betala priset. Helvete vad jag varit ynklig inför familjen, men jag är nöjd som fan med att inte ha vaknat i Juniskär i alla fall. Det är lättare att vara bakis i bekant miljö och bättre att få sova på madrass än på tre stolar i rad som förra året.

Jag ska fan inte supa mer innan jag åker hem igen i alla fall, kanske har jag till och med tur och hinner bli frisk.


En första porträttbild för att testa bild-utan-blixt.


Eftersom vi spelade i lag slapp jag göra de jobbiga uppgifterna.


Sofie körde med lösfransar, det ska fan vara fest.


Da Svant!


Jag körde taktiken satsa hela skiten på första vändan.
På handen: En tvåa och en åtta. Gick inte så bra.


Något oväntat blev det faktiskt danceflo'.


Danshybris, trots små små dator-speakers.


Det blir ju lite slitet sen ja.

statistik,
serier:
tot. minuter:
en jävla massa random House-avsnitt. ca xx min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
krönika, supa, gubbgnäll, nerd life.