Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- mån.1.jan/07 ---

Vissa saker tänker man att de aldrig kommer hända. Typ som att jag hänger med ett grabbigt fiskegäng ut på isen för ett pimpeläventyr samt bastu och isvaksbad. Och sen händer det ändå. Fast isvaken sket jag i att slänga mig i.

Så såg det i alla fall ut på nyårsafton. Hulten hämtade mig vid nio och resten plockades upp på vägen till Härnösands ytterkanter och tillhörande vattendrag. Andreas hade plockat med ett blandband jag gjort till honom för drygt fyra år sedan, som vi lyssnade på under färden uppåt, det var en rejäl tidskapsel av min vår 2002. Det började lukta Nackstalägenheten i mitt huvud med en gång, och även om 22 Pistepirkko meddelade att This time it will be so much better måste jag spjärna emot och hävda att den tiden var riktigt bra den också.

Men. Fiske.

Att isen var tjock nog att gå på hade jag aldrig trott med tanke på fegvintern, men jodå. Jävulskt läskigt dock i vilket fall, jag kan lätt börja noja mig. Sen var ju alla andra tokigt seriöst klädda för fiske medan jag varken har sådan utrustning eller skulle haft med mig upp till Sundsvall ens om jag haft det, så det gick ganska snabbt att börja känna den välbekanta skridskofötterkänslan. Gott då att det fanns en bastu man kunde hänga i sedan, och ännu bättre att jag kör inverterad badass och vägrar galna vakbad.

Och sen till ett house nearby, för en vända av bara det gamla vanliga nyårsfestandet och skålandet. Helt ok, men jag har som vanligt aldrig så roligt som man borde under en sån press på lyckat festande. Men de hade fan en karaokemaskin och rejält PA, så jag hade i alla fall stort nöje i att framföra både en vända Holy Diver och en Judy min vän. Utöver dyr teknisk utrustning hade närvarande grabbighet naturligtvis också yttrat sig i inköpet av ondsefullt stora fyrverkeribatterier för ännu mer ondskefulla priser, men jag såg ju allt gratis förstås. Dessutom hade Falkish skaffat en fet flaska Dom Perignon i Kosovo, och jag var mycket nöjd att gratis få konstatera att det är fan inte heller värt pengarna. Både Jonas och Andreas cheap stuff var godare.

Sen började jag vilja göra helt andra saker.

Sen började jag inse att om man skulle få sig en ok sovplats på det där stället var det bäst att däcka tidigt. Jag tog kökssoffan, men blev väckt ett par timmar senare av en gitarr- och allsångssession alldeles intill så jag reste mig upp till stor förvåning och klämde i när de kommit till refrängen i Heal the world. Sen stal nån soffan.

Så det blev ligga över en rad av tre köksstolar, men det gick an.

Ska man hem imorgon. Blir skönt. Men det är en hetspluggvecka jag står inför så jag ska inte ta ut för mycket nöje i förskott. Men jag kan ändå konstatera att det nog kan vara bra att sysselsätta sig på nåt sätt just nu, särskilt om det är med nåt som inte kostar pengar för oj vad jag inte har några såna nu.Andreas och Hulten grymt nöjda med gäddan de fått upp "själva".Crazy people. Nån gång kanske, men inte just nu.Jag tyckte dansken till vänster var ganska lik Justin Timberlake.
Ingen höll med (nej, jag tog inte den här blixtklantbilden).Nyårsdagsmorgon, äntligen lite snö. Och så åker man ändå hem.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]