Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tis.18.dec/07 ---

För att få vissa att hålla käft om att jag bloggar för lite presenterar jag härmed DJ Grovt Initiativs önskelista 2007. En blandning av sånt jag behöver i hemmet, allmänna prylfixeringar och lite pipe dreams. Ingen rangordning.

- brödkavel. Varje gång man ska kavla en deg kommer man på att man inte har nån kavel, sen glömmer man köpa en innan nästa gång likförbannat.

- lagad kamera. Ja, jag har mig själv att skylla. Men jag har inte orkat kolla upp vad det kostar och fan om jag inte bara ska köpa en ny, en gång till.

- betald studiotid. Du vet ett sånt där riktigt jävla flådigt arr betalt av, ja vafan Universal eller nåt. För det är så jobbigt att få tummen ur med eget fix.

- högtalare. Vardagsrummets fina saker som ägnats tid för att snygga till spräcktes redan förra dagfesten och inte fan har jag gjort nåt åt saken än. Andra saken på listan som mest bygger på att ersätta nåt pajat alltså.

- köksvåg. De frågar mig vafan jag ska väga med den men det vet jag inte. Bara att jag många gånger känt att jag velat ha en och att de små digitala jävlarna är coola. Knark, kan man väga.

- fred på jorden. Och ett svin som ska heta Gambrinus.

Och ja, en sak till:

- gratis kollektivtrafik. I dagens GP kan man läsa att Västtrafik vill höja tilläggsavgiften för plankning till 1200 spänn som de gjort i helveteshålan Stockholm. Plankningen har ökat hävdar de, storkontrollerna ska ha visat detta. Ingen tänker på att man naturligtvis haffar fler om man kollar mer. Talespersonen tänker en kort stund på hur det är jävligt drygt för den som råkat glömma sitt kort hemma nån dag och just då blir kollad, men sedan skiter han i saken och skyller ifrån sig med att de inte får lagra personuppgifter, för då hade de ju kunnat ha stegrande avgift (visserligen inte helt oäven idé, men lagra uppgifter min gump).

Men det här är ju skit samma. Lokal sveda i plånboken bara, den finns överallt. Det som verkligen har betydelse är att man även hävdar förra årets förlust som ett skäl till höjda avgifter & whatnot. Jaha!? Det är kollektivtrafik! Det ska kosta! Det är en investering för ett fungerande samhälle och inget jävla vinstprojekt!

I grannlandet sitter Al Gore och that other guy och får fredspris för miljön, men här ska vi banne mig inte ge några uppoffringar för att få folk att kunna skita i bilen. Hela miljöengagemanget senaste året är fan inget annat än en trend att tala om. Snack utan hockey.

Alltså, jag bryr mig knappt om hur besluten väl tas - det som retar skiten ur mig är att inte en fan tänker på det som en grej ens. Ingen fattar att det är vi som äger skiten, vi som kan och bör påverka. Det må gälla varenda statligt företag pissråttorna i regeringen nu ska sälja ut, men Vin & Sprit är fan inget att bry sig om i relation till hur man bara glömmer bort vilka som äger när kollektivtrafiken gör såhär, eller när jävla Vattenfall bygger nya kolkraftverk i Tyskland och Östeuropa medan de i Sverige ger sken av att vara grönare än gräset i andra påsen.

Att jag inte är kungen av att leva som jag lär ska du bara ta som extra kraft i detta lackande.

- - -

Bubblare förresten: Tålamod. Flit. Eller varför inte ett säkrat jobb till sommaren som inte är jävla vårdish?


Ok, ännu en sak. En sån här. Men den önskningen har jag snott.

statistik,
serier:
tot. minuter:
tell me you love me
s1e01, pilot

the simpsons
s18e14, yokel chords
s18e15, rome-old & juli-eh
ca 90 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
make-a-wish, rant.