Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- fre.30.nov/07 ---

Först bara skratt och hån i min hjärna. Sedan blir jag upprörd på riktigt. (Klicka länken och läs hela texten, den är i alla fall inte tråkig.)

Vill vi på allvar bli av med företeelsen att folk går ner sig av berusningar och beroenden, vilka som helst (tjena utopi men det går faktiskt att försöka på riktigt), så måste vi sluta ljuga. Det har många redan sagt och det är ganska viktigt. Men ännu viktigare är att släppa illusionerna, odla lite jävla respekt och släppa arrogansen.

För jag är faktiskt inte så intresserad av att legalisera eller hävda att det är harmlöst att röka på. Det är det inte, utan bara precis som en massa annat folk petar i sig även om det inte är så jävla bra för kroppen. Från socker till transfett till sprit och cigg, eller varför inte mobilstrålning? Alla som tar motsatta sidan med svammel om hur cannabis bara innehåller naturliga ämnen har jag precis lika svårt för. Sprit är också "naturligt" och ska vi vara riktigt hårda är allt du kan framställa i existerande värld per definition naturligt.

Men åter till texten.

Redan ingressen drar till med det som ska chocka oss. Värsta grejen - han är vanlig! han har föräldrar som bryr sig! men ändå är han knarkare!

Antydningen: Kärnfamiljen föder inga knarkare. Såna kommer bara från ogudaktiga runtknullare till skiljsmässoföräldrar som ger sina barn Gorby's vid teven istället för att ha gemensam måltid varje kväll, 18:00 prick.

Där har vi illusionerna som blir början till arrogansen. Hur man växer upp har definitivt med hur resten av livet blir att göra, det är givet. Men de premisser som ger en god uppväxt eller en god familj enligt såna här illusioners världsbild är ju bara dragna med en stor fördomstombola och har noll och intet med verkligheten att göra.

Föreställningarna om vad en knarkare är har gett ett samhälle där den här Patrik tvingas sitta hos en "drogrådgivare" och bli kallad för missbrukare som nån slags jävla terapi. Jag är alltid väldigt tydlig med det - du missbrukar, du är narkoman. Rådgivare? Jag vill slå den här människan på käften.

De ger vidare samhället som, trots tidigare nämnda syn om dålig familj och sånt som orsak till missbruk, börjar med repressalier lika ologiska som fullständigt verkningslösa. När skolledningen fick tips om att några elever rökte marijuana blev de omedelbart avstängda från undervisningen. Alltså det är så dumt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Exakt hur skulle det få karln att släppa blunten? Pappan säger att nä nu blir det inget körkort för honom och farmor som skulle betala det kalaset skulle allt smälla av om hon visste. Hur skulle det få honom att sluta röka?

Jag tycker drogtest på skolan är helt ok. Det gör jag. I alla fall om vi snackar högstadiet, gymasiet är lite knepigare och lägre ner lär det väl inte behövas. Men då snackar vi underlag nog!, och inte nåt jävla enskilt anonymt tips (Ako delgav just en historia om två tjejer i hennes skola som hämtats i klassrummen och testats på plats, med snuten där, efter falskt tips förstås). Och absolut inte med syfte att dela ut nåt slags straff.

Klasskompisarna ser Patrik som Patrik och inte som haschrökande Patrik.

Tro fan det!

Vem fan ser nån som haschrökande den-och-den anyways!? Ja, uppenbarligen vissa representanter för samhället och den goda familjen. Det kanske de borde sluta med.

Då har vi bara kvar en liten lista. En gåva från mig till dig - de två mest odiskutabla argumenten. Ett för ja tack och ett för nej tack, och båda kopplade till var man får vända sig för att handla det (och båda skulle kunna argumentera för legalisering om man känner för det).

Inkörsporten är en fetmyt. Det enda som kan ge nån gnutta sanning till den är att man får vända sig till källor som säkert kan handla med annat också och därmed vilja pracka på en nåt annat utöver. Men jag vet noll om hur ofta det händer. I vilket fall är det den klassiska klassifikationsteoretiska frasen Alla B är A men alla A är inte B som gäller här.

Klart som fan att de som skjuter heroin började med nåt lättare, och det är säkert väldigt ofta cannabis i nån form. Men kolla lite åt andra hållet och siffrorna på den sidan tack.

Men på nej tack-sidan då. Att handla sin shit hos skabblangarn eller maffian eller whatever, är det inte lite kul att det är så mycket världsförbättrarhippies som vill röka på, med tanke på vilken totalt oetisk bransch man slänger in pengar i?

En sak till förresten. Patriks mamma säger att hon känner att det är hennes fel att han inte lärt sig säja nej. Underförstått till nån som skulle behövt övertala honom att röka på.

När ska ni fatta att det inte har med tvång att göra? Fan alltså nu måste jag verkligen sätta igång med grupptrycks-ranten för här behövs lite folkbildning.

- - -

Jaja. Ovanstående skulle egentligen publiceras igår men jag var på Säkert! på kvällen så jag hann inte i tid.

Säkert! var skitbra förstås, men naturligtvis inte lika bra som i somras. Sanna hänvisade till att det var ett band som gör sig bättre på sommaren, men jag tror inte det var det för min del. Men i vilket fall var det nog rätt att det inte hade med spelningen i sig att göra. Jag blev tårögd ändå förstås, en massa gånger som vanligt, men inte på samma låtar som sist. Underligt det där.

Vidare battlar jag sjukdom igen och eftersom det synkats med att jag glömt anmäla mig till dagens tenta tänker jag se allt som tecken i skyn och skita i den. Jag kan liksom inte se hur min franska skulle bli sämre till omtentatillfället i januari så det är ju egentligen win-win.

Men romanen ska läsas likväl - back to work!

Eller jag menar back to dagfestförberedelse...


Förbandet Autisterna var förresten också bra, men vilket ofantligt kasst bandnamn...

statistik,
serier:
tot. minuter:
the simpsons
s18e03, please don't hammer 'em
ca 25 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
l'identité
ca. 10 s.
ca 10 s.
  [regelverk]
taggar:
rant, nerd life.