Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- lör.24.nov/07 ---

Dagen man inte ska köpa nåt alltså? Det är redan kört för mig. Men i vilket fall är de flesta, eller åtminstone många, som hejar på grejen ute och cyklar. Alltså, dagen i sig och tanken bakom den är ok, men jag pallar inte de som slentriandissar konsumtion i sig.

Att stå emot prylhets är bra, impulsköpa mindre och tänka efter varför man köper shit är bra. Men att inte använda pengar man har är knappast en universal virtue.

Konsumtion är ett måste, pengar som inte används är pengar som inte finns. Om inte nya vinster används till nåt skapas inga fler jobb och det vore kanske ok om befolkningen inte ökar eller om det inte fanns användningsområden där pengar saknas. Men så är ju inte fallet.

Vad som istället behövs är rätt konsumtion. Klart det är slöseri att byta ut elektronikprylar och alla sina kläder hela tiden, det kanske skulle vara en god idé att köpa lite dyrare energi eller fucking kravodlat lite oftare istället? Man behöver inte ens lägga pengarna på good causes om man inte känner för det, lägg det på nån jävla teaterpjäs eller se en bra spelning. Gå på klubb. Sånt där många delar på samma produktion och energiåtgång utan att man behöver tänka på det.

Och don't get me started on alla jävla klantskallar som inte bara byter lite delar i sin dator eller rensar skitprogram när den upplevs som för seg utan istället köper en helt ny jävel! Hem-PC genom jobbet är fan Satan i den här världen och elektronikskrotet kommer få användas som föda i framtiden om folk ska hålla på sådär.

Gå på klubb ja.

Gå på en bra klubb kan tilläggas, jag råkade ut för stor flopp själv i torsdags, då Svanen lyckats anlita en DJ som var The Worst. Ever.

Det är lugnt om du inte kan mixa om du ändå spelar bra musik. Det är lugnt om jag inte gillar musiken om resten gillar. Men den här killen hade absolut noll koll på vad som gick hem, det var helt sjukt. Karln inledde med ett stråk av jävla high-school-film-skatepunk som bara jag och ett par till dansade till, och då bara för att försöka gilla läget och inte ha tråkigare än nödvändigt. Sedan var hela kvällen ett upprepande av mönstret en bra låt/två dåliga/en hyfsad/två dåliga och golvet pendlade hela tiden mellan fullt-glest-tomt-fullt-glest-tomt.

Jag har svårt för alla andra popklubbar som kör musik som är bra, men inte på dansgolvet. Men där dansar folk i alla fall. Jag har lite svårt för Håkan på dansgolvet, men det funkar. Men den här killen körde inte bara Håkan på dansgolvet - han körde Vis-Håkan! Spela visor på dansgolvet, är man inte helt från vettet då?

Nej det var inte stängningsdags och en sista tryckare.

Det är så att jag till och med kommer ihåg samtliga låtar som jag var pepp på. Två gamla Destiny's Child, Alla som inte dansar och en hård klubbelectrolåt jag inte vet vad den heter. 4 låtar, c'est tout.

Jag brukar ju annars framhålla Svanen som undantaget, dansmässigt, bland stans popklubbar. Men det får jag väl sluta med snart.

Skit samma. Ikväll är det ju fest i The Mansion och då ställs allt tillrätta. Särskilt om jag får det där passet att spela skivor själv.


Ailleurs.

statistik,
serier:
tot. minuter:
curb your enthusiasm
s6e01, meet the blacks

ugly betty
s2e02, family/affair

desperate housewives
s4e02, smiles of a summer night
ca 25 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
l'identité
ca. 10 s.
ca 10 s.
  [regelverk]
taggar:
rant, gnäll.