Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tis.20.nov/07 ---

Jag fattar inte hur jag kunde glömma bort att kolla upp det när jag hörde om'et första gången, jag har till och med glömt var detta var nu, men igår fick jag tag på lustigheten ändå, tack vare länk från Sigrid.

Per Ström.

Du gjorde min kväll, pajas.

Mansförtryck och kvinnovälde (jepp, hela i .pdf - eller talbok! haha), en "bok" som snarare liknar ett specialarbete från nån lillgammal gymnasieelev fast längre och sämre. Och då har karln ändå gett ut en annan bok som är nån slags skrivarhandbok (alltså den är så jävla illa skriven att man vill gråta).

I korthet kan vi väl sammanfatta med att han gnäller över att det faktiskt finns massor av grejer som är orättvisa även mot män, samt en hejdundrande överdrift att det är kvinnor som har mest makt, inte tvärtom.

Ungefär samtliga punkter i hans argumentation kan i samma korthet besvaras med a) jaharu, men du har inte tänkt på att det också inkluderas i (mångas) feminism att få bukt med det där?, eller b) hahahahaha, skojar du eller menar du på allvar att det är en orättvisa eller ens skapat av samhället? (exempelvis att kvinnor lever längre i genomsnitt).

Men jag orkar inte gå in i detalj för varje fjanteri just nu (och dessutom har jag inte pallat att läsa hela boken än, läsa på skärmen är fucked up). Jag ska dock försöka ge ut en seriös rmx bestående av klottrade motargument på samtliga punkter ovanpå orginaldokumentet, det är en alldeles för rolig idé för att inte genomföra. Och dessutom en spännande upphovsrättskonflikt waiting to happen.

Det som är viktigast, however, är som vanligt att prata tendenser.

De här killarna är jävligt många, amendurå-killarna. De säger saker som hallå eller, tjejer kommer in på krogen som yngre, män måste göra lumpen, män blir fråntagna sina barn. Saker som samtliga lika gärna kunde leda till eller stötta en feministisk analys, ger istället killar som tror de är anti.

Och det här är såklart deras eget fel först och främst, men fan om det inte är kasst med hjälp för dem att fatta, när det de facto rör sig om frågor som är lägre prioriterade, generellt sett, bland feminister - eftersom de manliga feministerna inte gör sitt jävla jobb och tar tag i det här också, där vi ändå har lite auktoritet, istället för att bara vara tycka-synd-om-brudar-folk (hej Jag själv, men ändå). Och det luktar ju lite tesen-att-killar-kallar-sig-feminister-för-att-få-knulla, vilket inte behöver stämma ändå, men det kan ju vara skönt att hålla lite jävla balans mellan olika sidor, men framför allt att se kopplingarna!

För om vi tar till exempel amendurån brudar har lägre åldersgräns på krogen ska vi inte kontra med att vifta bort det som en bagatell, utan svara med ett ja, du har rätt, det är fucked up. Men det är inte maktutövning mot killar, det är för att tjejer i ett patriarkat ska vara yngre och bli bjudna på drinkar, och att den typen av krogar tycker det är ett system som ger bra jävla bidness. Det där de säger själva om att yngre killar ger mer trubbel kanske stämmer det också, men det går också att applicera en feministisk analys på.

Äh vafan.

Grejen med män och att ta upp mansfrågor fick jag lite inspiration till genom Superklubbens sista pappersnummer som jag köpte av K-TRON när veckans söndagsbjudning var över. De ska snart fläska upp en nätupplaga som antagligen kommer bli fetast ever, om bara (som någon formulerade det) två webmasters slutar ligga med varandra hela tiden och jobbar lite istället.

Vidare har jag blivit rejält saved by the bell och fått min deadline på att läsa ut L'identité uppskjuten med nästan två veckor. Det är galet sweet men jag kanske inte borde firat det igår genom att inte plugga alls. Oh well.

Tredje säsongen Weeds är ju slut och Prison Break har uppehåll till nästa år så det finns ju tid.


Söndagsbjudningscheesekake.

statistik,
serier:
tot. minuter:
homicide: life on the street
s4e09, sniper, pt. 2

south park
s11e13, guitar queer-o
s11e14, the list

weeds
s3e15, go
ca 120 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
l'identité
ca. 20 s.
ca 20 s.
  [regelverk]
taggar:
rant, tips, français.