Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- ons.17.okt/07 ---

Alla pratar om den, och jag är inte sämre.

Domen, som alla trodde skulle bli samma som tingsrättens eftersom nya bevis saknades och det är vanligaste, närmast den enda, orsaken när hovrätten byter spår.

Och låt mig då först etablera en sak ordentligt som fan.

Vi kan inte ha en åsikt om det här specifika fallet, inte på riktigt. Vi var inte där, vi ska hålla käft. Men vi kan, bör, och ska peka ut tendenser, och snacka som fan om dessa. Det är dessutom denna gång relaterat till varför hovrätten ändrade domen i alla fall.

Bevis kan låta svartvitt, men det är så gott som alltid frågan om en tolkning. (Det gäller också för vetenskap som jag varit inne på tidigare, mätningar och skit kan vara hur tillförlitliga som helst men säger inte flaska om vad resultaten ska användas till.)

Det tingsrätten gjorde med bevisen var att säga tjenare vi ser ju här svart på vitt att hon inte ville, men hallå de här killarna kan ju inte förstått det.

Och jag frågar say whaaat? och de svarar:

Ja för kolla in hennes sexuella historia.

Classic. Tyvärr. Kan ni förstå att det är helt jävla akut att börja se över hur vi talar om och ser på sexualitet? Ja, jag förstår att det är knepigare för de små nämndemännen att hantera denna plötsliga ovilja när hon varit med på, och förhoppningsvis gillat, så kallade hårda tag förr. Samma killar och allt. Förstå, eftersom jag också lever i det här samhället med nyss nämnda brist i syn på sexualitet.

Där man antingen är idiot A och säger jamen hallå hon är ju hora ju, eller idiot B och säger nämen guuud hon kan ju inte gillat det där på riktigt förut heller, stackarn (kolla bara förra stycket och notera hur jag drar åt att vara en idiot B själv, fy fan).

Men två tankar senare, utan värderingar, är det bara att inse att det är exakt samma sak som att kunna hantera att någon vill ha vilket vanligt jävla vaniljsex i motljus som helst ena kvällen för att andra kvällen vara helt osugen. Med samma kille. Sin man till exempel.

Det har förstås också orsakat problem i rättegångar, gifta par etc, men där är det fan inte längre samhällets fel att de jävlarna i rätten är dumma i huvudet.

Ja nu lackade jag lite grann också, men glöm ändå inte första punkten. Vi vet inte ett skit om ett specifikt fall om vi inte är närstående, och framför allt inte efter det att pressen tuggat i och spottat ut.

Vi kan inte hålla på och jubla eller skandera om enskildheter, vi måste alltid tala tendens.

- - -

And then, you talk about your day! How was your day?

Ja, jag har klarat mig en grammatiktenta, med en poängs marginal. Sen har jag inte pluggat nåt vidare till nästa tenta som jag har imorgon, men det blir ju plötsligt så mycket lugnare om en är avklarad. Har ju hela natten på mig också, den börjar inte förrän kl. 18. Sen blire Andra Lång och Svanish, fo shizzle.

Viktigast, också. Jag har skrivit klart rantversionen av Best of Both Worlds, del 1. Läs den genom att klicka på Min samling rants till vänster. Sen skaru ge mig feedback.


Jag gjorde bort mig rätt hårt på verben.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
rant, français, mer rant.