Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tis.2.okt/07 ---

Alltså.

Jag måste göra en skiva med sliskig R&B nån gång. Fy fan vad jag älskar den skiten. Sitta med Phazebook och nyfunna bloggar från start to finish och bara pumpa helt inaktuell Jaheim och Saadiq, och Kelly med R så snart jag får ner dubbeln jag har på tankningslistan.

Slick shit med så jävla mycket pretentioner att de inte har några pretentioner, om det alls är ett förnuftigt resonemang (ja det är det, men du kanske inte fattar ändå förstås).

Men grejen: det går ju inte att göra på en indienivå! Man måste ha fet budget och mest av allt riktig bas spelad av dyr studiomusiker. Det går på sin höjd att göra det till cool ny indie-med-jävla-falsett-inslag, men den grejen bygger ju på helt andra pretentioner (precis: vanlig indiepretto). Och det kan ju ändå vara Juvelen-bra-som-fan, men också helt åt helvete.

Men jaha, om jag inte har cash eller känner nåt 15-manna kompband att ha med på scen som Erykah!? (Nä hon är egentligen inte inkluderad i samma genre som det sliskigaste, men det är inte Saadiq heller förresten, och franchement så skiter jag förstås i det på alla sätt, utom på det att jag måste lägga in denna brasklapp för att slippa nån jävla lusläsning av er med fetkoll, som för övrigt kan sälla er till den anala indien nånstans på andra sidan Styx. Gör det.)

Mais oui, jag har ju både Rekomusik (oj, Mattias, slå mig för att jag ska börja seriöst att göra melodi till din text, jag har slappat jag vet) och faktiskt två asfeta egna låtar som skulle kunna bli nåt - men dessa är och kommer ju mest bli ännu ett exempel på samma resultat som Juvelen. Hur fett det än är: inte that slick shit jag vill åt med önskningen ovan. Jag kanske förresten borde ha en poll bland folk för att se vilka som tycker det är en god idé med lite bara sång på Le Mixtape (ja, mina såna låtar är på svenska också).

Fast egentligen gör jag inte färdigt dem mest för att jag är rädd för repressalier p.g.a texterna. Tillräckligt med props kan dock få mig att tänka om ändå.

Och det är oktoberdags, med total höst bekräftad och inget hopp kvar om en liten brittsommarboost. Vilket egentligen borde få mig att slänga in lite ordentlig black metal i DJ Telefon, men jag väntar tills det blir mindre sol och mer löv som blåser omkring.

Spelar slisket istället och samlar motgångar och medgångar, i jakt på balans men helst på en en övertippning på med. Går sådär, de senaste dagarna har haft pendelkalas med mig. I vilket fall har jag i alla fall ordnat lite köpglädje och skaffat mig två par nya jeans, nu slipper jag prova byxor på ännu ett bra tag (lite samma känsla som när man klipper sig, det är att slippa det som är största vinst i början, båda delarna kräver ju lite vanetid för att uppskatta rent estetiskt).

- - -

Ett tips då.

Klabbis var som tidigare nämnt på ett bisarrt seminarium på bokmässan, och nu finns texten om denna ute på Dagensbok. Inte lika kul att läsa som det antagligen var på plats, men å andra sidan inte lika smärtsamt heller.

Och jag tänkte skriva att Black Metal med Ill Bill (plus Q-Unique, och Sick Jacken som får stå för den obligatoriska tråkversen) är en av årets låtar. Men nu måste jag främst nämna att smakprovet på kommande albumet är, om inte fetare, så i alla fall utrustad med en allvarlig Bill och i allmänhet större skäl till pepp. För själva mixtapet Black Metal är vansinnigt ojämnt, och jag vill ha mer än bara goonism från honom snart. (Skulle inte Unique släppa nytt också? Vad hände med det?)


Byxsektionen i garderoben börjar likna nåt. Här feat. mina första Cheap Monday ever (lustigt eftersom många velat ringa in mig som Monday-kille annars). Ljusa dessutom, undrar hur det ska gå.

statistik,
serier:
tot. minuter:
house, M.D.
s2e16, safe

prison break
s3e03, call waiting (stor kuk på den sjuka cliffhangern! onödigt avskuret.)

desperate housewives
s3e18, liaisons
ca 130 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
oscar et la dame rose
ca 5 s.
ca 5 s.
  [regelverk]
taggar:
slick shit, nerd life, krypto, bokmässa, tips.