Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- sön.26.aug/07 ---

Dagfest: en mötesplats för alla

Kan man säga. Förutom att det verkligen gick från noll till hundra efter inledande seghet var det det vanliga. Dricka bål och bloody mary på första delen, dansa som fan på den andra delen (överraskande nog kom golvet igång sjukt tidigt denna dagfest, det hann inte ens bli mörkt först!). Till sist gå ut.

De flesta skulle gått till Saturn först för att lyssna när J-O-V spelade skivor (typiskt nog för henne hade det bokats in på samma dag som festen), men jag och Ecke kom inte in så det fick bli straight to Nef istället. Eller ja, efter en detour med lång väntan på vagnen vid masthuggstorget, delandes på lurar med gammal Cypress Hill, och en sväng till nån bankomat. Andra hade redan kommit in vid det laget, kul för dem, jag fick vänta i hundra år. Glömmer alltid det där med köande.

Inne på Nef hinner jag bara gå på toa och sen är Ecke borta. Jag tänker inte så mycket på det, dansar med Anna Gideon med crew och när klubben stänger messar jag men får inget svar. Jag gissar på ett ragg för att slippa oroa mig och sen blir det väntan på morgonvagnen. Så när jag ska öppna dörren till lägenheten när jag väl kommit hem fattas min hemnyckel. Men dörren är öppen och rejäla snarkningar kommer från mitt sovrum. Jag inser att den där nyckeln jag såg Ecke hålla tidigare på kvällen var just min hemnyckel som jag på något sätt tagit ur knippan och gett honom, men ändå glömt bort det på en gång. Jag kan fortfarande inte för mitt liv minnas att jag plockat ur den (det är bara dagfester som kullkastar mina vanliga proportioner mindre supa än dansa).

Han hade tydligen somnat efter 20 minuter och blivit utslängd. Trevligt vakterna, en varning är inget ni hört talas om eller? Men kanske var det lika gott eftersom han tidigare sagt nåt om att inte ha sovit på hela natten innan.

Idag. Jag blir väckt vid 9-tiden, tre timmars sömn, av ett mess från Pedram. Han har också tappat bort nyckel till sig, tvingats sova hos Yoho och nu vill han komma och leta efter den hos oss. Jag går och låser upp ytterdörren så kan han komma in och spana i rummen ingen sover i, och försöker somna igen.

Men naturligtvis finns nyckeln i min jävla säng, och jag har inte märkt den alls, så han hittar den först när han tvingas komma in i mitt rum i jakten. Jag får inte sova vidare särskilt länge (ingen pik Pedram! jag skulle ändå inte kunnat sova länge, jag är ju en gammal gubbe).

Sen är det bara städning städning, men jag är helt evil och segar runt skitlänge medan Aron, Ako och Johanna jobbar på den saken, innan jag till slut i alla fall tar dammsugaren på en svängom i lägenheten och bär lite flaskor till återvinning innan jag och Ecke drar till Yoho på friidrott och kaffe.

Sedan åker Ecke iväg, och jag handlar "mat". Min lunch/middag (linner!) blir turkisk yoghurt med honung och sötmandel. Man får så konstiga cravings.

- - -

Jag lovade bokprat sist.

Pappa pralin alltså. Vore det inte för att P.O. redan är kungen av min boksommar skulle det vara bästa jag läst sen nån gång i vår. Men vem bryr sig om jämförelser? Det räcker med att konstatera att det är en helvetes bra bok som jag inte kan bestämma mig för om jag är glad att jag sparat eller lack på att jag missat.

I vilket fall drar jag mig till minnes en kort period för några år sen med en debatt om hur kvinnliga författare behandlas av kritiker. Konstaterar att det ju varit jävligt trevligt för mig när den begav sig att veta precis hur lite det är ännu en ätstörningsroman som nån idiot skrivit. Den grejen är knappt en inramning ens! Jeez, det är ju försent att lacka, sorry.

Och så Seth, serietecknaren jag tänkt läsa nåt av i hundra år men aldrig tagit tag i. Blir istället delgiven It's a good life, if you don't weaken av Nik och den är precis så bra den behöver för att jag ska dra till bibblan nån dag och plocka nästa, när jag ändå ska förbi typ jämt när jag börjar plugga på Humanisten från och med imorgon (alltså jag tror ingen förstår exakt hur nervös jag är för den där franskan. jag är kass, kass, kass, feg).

Nästa delgivna bok är den första Gardell jag läst, aldrig varit så superintresserad av honom. Så går en dag ur vårt liv... är väl bra, och rolig. Men...

Nä hörni, alla författare som ska ge en bild av Svenskheten, särskilt det där jävla ensamma, tragiska och whatever, det håller inte så djupt. Det gör det inte.

Grejer som vilse i den moderna världen ligger för nära det var bättre förr. Så gubbig är jag inte. Men det fanns mer än så, flera poänger, men den där helheten fattas mig. Det ger en hög score på underhållning, medel på beröring.

Boklistan är lite slut igen nu. Det fanns en på gång men jag kanske inte kan behålla den. Så. Bibblan vare. Och skulle jag inte köpa Pappersväggar?


Första timmarnas ständiga kökshäng.


Senare på kvällen såg jag ut såhär på riktigt, hela tiden.


Magnus kom äntligen på dagfest, men varför hatar alla att fotas?


Jocke var där med fly snusnäsduk.


Happy faces i der rauchenreich.

statistik,
serier:
tot. minuter:
entourage
s4e10, snow job
ca 25 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
dagfest, supa, danceflo, dråpligheter, bokprat, krypto.