Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- fre.24.aug/07 ---

De vita plattorna är redan på väg

Alltså det är en sån jävla overload just nu att jag spricker snart. Kanske blir det lite mindre efter dagfesten imorgon och terminsstart på riktigt på måndag. I vilket fall kommer fattiglappslivet vara över, för jag har fått mitt medel för studier beviljat och lön kommer på måndag och reseersättningen för Uhamnsgiget var större än jag trott. Oh yeah.

Det är i alla fall mina skillz att ha stenkoll på dagar framöver som helt börjat suddas ut, antagligen för att det funnits för mycket. Inga glipor alls. Jag har såna där saker på lager som bara måste göras och de är inte schemalagda nånstans och de kräver tid tid tid.

Ibland går det fint ändå. Andreas kom till göteborg redan i söndags kväll istället för måndagen, vilket gav mig tillfälle att hänga med honom ett tag, annars har vi ju inte setts sen i julas. Haparanda är långt bort, men nu äre närmare när han flyttar till Malmoe.

Malmoe ja, där var det even more återträff, inte nog med att jag såklart hängde med Nik, som jag ju åkte dit för att träffa in the first place, jag fick också spana in en gammal högstadieklasskompis lägenhet eftersom han var host åt Ecke som precis som jag var på festivalen en sväng för att se Testament (om sanningen ska fram hade jag ju knappt haft koll på Testament om inte Ecke varit en sån thrash-älskare). Och på det: out of the blue blir jag uppringd av Hank som också är i Malmö just då, och han brukar ju vara på andra sidan jorden annars så det var bara att se till att hooka upp.

Overload som sagt. Men just där var det helt ok.

Ska vi ta det lite noggrannare kanske.

Jag paniktvättar innan jag ska träffa Andreas på söndan, samtidigt som Emma och Yoho är på besök för att vi ska spana sista delen av Ebba och Didrik (som substitut på den traditionen blir det nog till att fixa en Glappet-DVD att titta på). Så kommer jag på, när vi sett klart, att jag ju kan leja Aron och Ako till att plocka upp det torkade i stugan åt mig, så kan jag dra iväg lite tidigare. Jag ska trots allt åka klockan 6.55 på morgonen efter så alltför sen kväll vore ju dumt.

Men lite sent blir det såklart, jag orkar inte packa på kvällen, jag har några öl i mig och har redan haft en tidig jävla morgon, så det är sova som gäller. Vilket jag förstås får betala för när jag istället tvingas packa i panik på morgonen. Inget glömt dock, förutom en Rocky-stripp jag tänkt håna Niks Mac-slavande med, men det var inte så viktigt.

Sedan jag var i Malmö sist har Nik och Agnes flyttat, så jag måste hitta till ett nytt ställe igen, men det visar sig inte vara så svårt trots att jag bangar att helt och hållet följa den snygga beskrivningen jag mailats.

Såklart väcker jag Nik. Även om man säger man kommer tidigt ska man inte jävlas med folk som suttit uppe till 6 med trycksaker till Tennishjon som ändå inte har vett att uppskatta snygg form. Men jag får inte stryk, vi hänger lite, går och käkar och sen sticker jag för att se Testament medan han sover.

Haha! Testament!

De är riktigt bra, förstås, habila thrash-veteraner precis som Slayer. Men den där Chuck Billy och hans mikstativ! Han har med sig ett sånt där kapat stativ som han spelar luftgitarr på, hela tiden! Det är så jävla töntigt, men shit, vem orkar bry sig när det blir allsångsfest till Alone in the Dark, eller de fetaste låtarna från The Gathering spelas (alldeles för lite nytt, men ja, jag vet ju hur det är med såna där veteranband).

Sen letar jag upp Ecke och Mattias som är stört hörselskadade båda två, medan jag klarat mig fint. Efter nån öl skiter vi i Mayhem som strax ska börja och drar istället till Mattias för att dricka lådvin och se på hårdrocks-DVD:er (syntkåpan i tornet på Ozzy-konserten! bwaaahahaha!).

Väl hemma hos Nik igen lyckas jag väcka honom plötsligt igen, och medan jag håller på att attacksomna framför sena Scrubs sitter han klarvaken igen. Livet.

Så ett par dagar med småhäng varvat med att jag läser en svinbra serie (om serier, eller snarare cartoons) av Seth medan Nik tvingas jobba med en jävla massa telefonsamtal och ett helvetesprojekt i form av roll-ups i stört format. Jag sätts på att arbeta med det lite också, men jag har ju fan inga idéer så det enda jag gör är att fastna med en Illustrator-teckning på en tennisbrood (den blev rätt fet dock, så jag ska nog snygga till den åt honom för framtida bruk).

Sedan kommer en onsdag och det är färdigjobbat mot kvällen då vi äter oss ondskefullt mätta i en fet chili cookout och spelar gammal improv jazz. Det är meningen att det ska bli utgång, till en klubb med det lamaste namnet ever, men istället blir det att träffa två kompisar till Nik på ett ölställe följt av alternativ utgång på ett riktigt jävla svenneställe. Och det är så in i helvete kul!

Till att börja med har de metalldetektor. Bara en sån sak. För det andra fäller ena vakten kommentaren och så inga kepsar däruppe till mig. Haha! Så jävla högstadiet! Och då har ena killen vi träffade innan med sig ett jävla dragspel eftersom han spelat innan på fetivalen. Slickt.

Men alltså, svenneutgång, det är the shit! Helt jävla annan värld, även om det faktiskt spelas lite mer avancerad musik just där än jag väntat mig. Dependin' on the day, antar jag. I vilket fall blir jag matad med lite shots så jag blir, enligt Niks kommentar dan efter Kalle-Anka-full, och ska hålla på och hypa att de har en karaokehörna (lamaste nånsin!) och hetsa mig själv att köra. Blir stoppad dock.

Sen ska det skickas fyllemess och jag hypar det också, vilket såklart tar udden av ett fyllemess spontana natur. Men jag är ju alltid mer överlagd än brukligt och det gör ju pinsamheten i det så mycket större.

Inte så mycket mer dan efter än att vara bakfull, tvinga i sig rostbröd och kaffe och sitta på Fazebook medan Nik sover till 16 och jag måste iväg strax efter för att se Cunninlynguists direkt innan jag ska med tåget hem.

På den lilla stunden passar jag även på att träffa Hank. Det är väl lite överskuggande för Lynguists spelning, det var nog ett år sen sist, men jag har ju sett Lynguists förr - bästa i mitt liiiv! - och denna spelning kommer inte i närheten av den gången även om det är riktigt bra ändå. En gratisfestival, och tiden klockan 17 liksom (men överlag maaad props till bokarna på fetivalen som lyckas med både feta och oväntade inslag).

När vissa kommer hem från en resa söderut sticker de helst hem och sover. Moi, jag åker direkt till förfestens sista halvtimme och sedan Glory boat. Jag fick dansat i onsdags, det är givet, men alltså den där svenneutgångens dansgolv är inte så späckat av människor som uppskattar ens stiiil som det är på Glorrz (det finns saker jag svär åt här. svär. gaah).

Jag hade ju 80 spänn kvar, och det är ju vad det kostar och har bara J-O-V lite cash kvar och dessutom kommit in på gästlista är det ju nån som har pengar att låna mig till en öl också. Men det var lite supa och mycket dansa, som vanligt.

Och idag sitter man här med ryggträningsvärken och ska snart iväg och skaffa tilltugg och båldricka till Dagfest '07:3. Fixa uppdatering av spellista, det har tillkommit mycket fet electro till sena dansgolvet.

Du vet att du är bjuden om du är det. Annars kan du säkert nästla dig in ändå, vi är inte particular.


Andreas happyface.


Testament.


Deacon the villain i Lynguists.


Nik och cykel - classic malmoepic.


Hank efter Lynguists.


Alltså det här brödet! Helvete vad jag har garvat åt det i veckan.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
pappa pralin
ca. 120 s. (> utläst.)

Seth - it's a good life, if you don't weaken
ca. 160 s. (> utläst.)

Gardell, Jonas - så går en dag av vårt liv och kommer aldrig åter
ca. 170 s. (> utläst.)

(jag lovar att kommentera dessa nästa gång)
ca 450 s.
  [regelverk]
taggar:
krypto, vänner, supa, danceflo, dagfest.