Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tor.3.maj/07 ---

Han är död!

Alltså, det var ju bara en fiktiv karaktär, men om du läser hans krönikor (börja från de äldsta!) kommer du förstå exakt hur mycket Herbert F. Kornfeld a.k.a. Tha H-dog har betytt för mig. Fatta att jag rippat hela hiphop+nörd-kombon av den mannen. Kanske lite från Office space också, men den har ju i sin tur obviously lagt grund för H-dog så det säger väl sig självt.

Men det var cleant gjort av The Onion, jävligt uttänkt. Först en ny krönika, för första gången på ett år, minst, som handlade om ett uppenbarligen stundande gängkrig mellan A.R. och A.P., samt interna strider med uppkomlingar inom A.R. Och sen bara ett par dagar efter det: dödsrunan, nästan lite dold bland övriga News in brief.

Stabbed in the back av sin nu kommande ersättare som accounts receivable supervisor. Hatten av för old school numbacrunchin', men den eran är tydligen över.

- - -

Annars dråpligheter i vardagen. Efter klubbfloppande men ändå rejält festande i måndags var det bara lazy day hela 1 maj och jag sket till och med i att duscha bort gammal fest. Det skulle jag inte gjort.

Ett anslag hade noterats i mitt trapphus ett par dagar tidigare, vattnet skulle stängas av. Det stod torsdag. Även i tvättstugan.

Men nä. Planen igår var att jag och Ran skulle sitta här och skriva uppsats, men på morgonen var det såklart inget vatten i kranen. Och jag var verkligen säker på att det stått Torsdag. Så går jag ner, kollar lappen och de jävlarna har skrivit torsdag, men datumet 2 maj! Och bara samma dag uppenbarligen varit här och kryssat över veckodagen och bytt till onsdag.

Det betydde alltså: ingen dusch, först och främst. Ingen toa. Ingen matlagning. Tandborstning gick med några frampressade droppar dock, lite fukt fanns det kvar i rören. Men att sitta här och skriva, no no. Så vi fick åka till UB istället och jag tror inte att jag var så jävla sunkig, men ändå inte helt bekväm med att åka ut bland folk.

Och inte ens om jag faktiskt läst ordentligt och noterat på lappen att datum och veckodag var olika hade jag ju vetat vilken dag det faktiskt gällde. Satans Newsec.

Tvättiden jag bokat hade dock ett par timmar kvar efter påslaget vatten så nu är det clean sheets i alla fall.

Så blev det senaste Inför ESC också på kvällen, där finns mycket att säga. Jag kan ju inte se semifinalen i år så jag måste passa på att kommentera i förväg istället. Dessutom är panelen så jävla värd en känga, igen.

Först och främst ska det nämnas att Turkiets bidrag är så satans bra. En skäggig Justin, i visserligen ful gubbkeps, men annars bara slick som fan. Man bryr sig knappt om de fånigt obligatoriska inslagen av "traditionellt" turkiska små melodier här och där. Det kommer lätt bli en av de mest spelade låtarna från ESC i mina lurar i sommar. Men i anknytning till den kommer första kängan åt panelen, och det är nästan en repris.

Norsken ska ha stryk.

Stryk i say, precis som jag nämnde i senaste inlägget är han ett kolonialsvin, proppad av a) fördomar, helt jävla ogenerade såna, och ännu värre, vilket rör just Turkiets bidrag, b) en önskan om att de där andra skumma länderna ska hålla sig till sina små skumma etnogrejer. Lägg in mer små turkslingor i låten, håll er på er plats, be more etno!

Fy fan i say.

Vita norden är default, här är ingenting etno (ja, bara användandet av det där ordet alltså, det är risky business), utom kanske samerna, och alla länder söder om Tyskland och öster om... tja, Tyskland, är toketno och så jävla gulliga små hottentotter, bara de inte börjar hålla på med annat än att vara just det. Fy fan i say, en gång till. Det är precis exakt på prick som mannen som default och könlös och kvinnan som kön och undantag.

Nä, vidare istället, inte vara sur nu. Malta har ett bidrag som inte är mesig ballad jag måste hata! Det var en överraskning. Annan överraskning: Österrike har ett seriöst bidrag, och bara de fimpade de låtsashårda gitarrerna (jävla Lordi!) skulle fan låten vara riktigt bra. Sångaren var riktigt jävla rutinerat duktig på det där sättet jag annars inte bryr mig om. Kan tänka mig att arra om och göra cover, jag får ta en rejäl vända med alla låtar från Eurovision som borde gjorts rättvisa.

Sist då. Saknaden av förra årets danska panelmedlem tog ordentlig skruv när den nya också gick mot strömmen, men genom att gilla den horribla låtsasfunken med mögigt saxsolo från Belgien. Men det var kul när han ändrade sig från nolla till femma på Letterna i slutet som körde operaschlager med såna här hattar på sig.


Fuckin' misinformation.

statistik,
serier:
tot. minuter:
ugly betty
s1e15, brothers

desperate housewives
s3e10, the miracle song

entourage
s3e16, gotcha!

gilmore girls
s7e20, lorelai, lorelai
ca 150 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget, still. sorry. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
h-dog, dråpligheter, eurovision.