Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- sön.15.apr/07 ---

Haha, man är en sån tidsoptimist.

Att ha en spelning och försöka kombinera den med fest och utgång på helt annan sida av stan är inte helt lätt kan man säga. Men jag fick ihop två delar av tre i alla fall, och sparade ju hundra spänn på att missa utgången, så det får vara.

Det var Elin H's fölsedagsfest, lokaliserad i Masthugget och spelning på Underjorden, lokaliserad i Gamlestan. Så jag hade gjort lite beräkningar (ja, det är sant, jag satt och klurade ganska seriöst!): Om jag drog hemifrån senast 15 skulle jag först hinna köpa den där presenten man ska ha med sig, sedan dra till Underjorden för soundcheckpasset kl. 17. Om soundcheck för alla skulle vara mellan 17 och 19 kunde jag nog hinna med min, få min gratismat, slå in presenten sedan och vara iväg igen vid halv åtta och glida in som förstagästlosern direkt på utsatt tid kl. 20.

Dricka bubbel (men inte för mycket!), mingla lite snabbt, och sen tvingas dra igen 21.30 eftersom spelningen var satt till 22. Om jag sedan körde min shit i en halvtimme, körde låten tillsammans med Spuss (mer om det sen) och såg hennes set skulle jag vara klar 23. Samtidigt som festen flyttade sig till Respekt med andra ord, och det skulle kanske inte ta mig så mycket längre tid att åka dit än att de fortfarande stod och väntade utanför trots Elins köföreträde.

Så att jag också kunde slinka in med just det företrädet. Om allt nu skulle gå ihop. Vilket det såklart inte gjorde.

För det första var det en helvetes väntan på soundcheck, jag skulle i princip vara sist på den punkten, men jag åt maten först istället och höll humöret uppe ett tag till. Men... det var ju såklart ett sjumanna reggaeband som checkade först och de tog fan en timme på sig, plus att det inte ens var färdigriggat åt dem förrän typ 18, så till slut blev det uppenbart att soundcheck skulle vara ett problem för min tidsplan. Men ljudfolket löste det snabbt och för just det tillfället smidigt genom att komma på att nämen JLA och Spuss kan ju checka direkt innan spelningen, det blir ganska enkelt.

Ja hade det inte blivit så hade jag varit körd för festen, så visst.

Åker därifrån. Lyckas pricka in 11:an också, yay! så man kommer nästan direkt dit, tänker jag först. Sen tänker jag att visst fan, jag hittar inte samt visst fan, jag glömde skriva ner adress eller beskrivning innan jag stack hemifrån.

Gaah, jag har inte heller hennes nummer, får ringa systern Anna och tigga beskrivning men hon svarar inte. Så jag kliver av vagnen, går lite på känn, jag vet hur området ser ut, tror jag. Testar att ringa Anna ett par ggr till och när hon tredje gången faktiskt svarar gör hon det exakt samtidigt som jag ser Else komma gående uppför en backe och frågar om jag ska till Elin.

Glatt: Du är fel ute.

Men hon ska dit också så jag blir ledd rätt ändå.

Ja, trevlig fest. Och snittar och free bubbel, så jävla ambitiöst. Man blir helt imponerad och lite avundsjuk att man aldrig tar sig för samma saker själv.

Men så fort man har tänkt det har det gått en och en halv timme och man måste gå igen. Jag säger att jag ska göra mitt bästa på att sluta upp efteråt men jag börjar nog inse the folly of den planen. Kommer till giget i alla fall. Eller, jag kommer till a) förseningar, och b) den uppskjutna soundchecken (här börjar man ångra att man lade den här istället). Och vad är det med sånt där folk som sitter kvar och lyssnar på någons soundcheck? (Ja, Affe gav ett svar på den frågan men det är fortfarande inte bekvämt for me.)

Kliver på och kör min skit nästan en timme sent, och det går förstås bra, och det är ganska mycket folk, och det är helt sjukt kul att göra en collab på slutet - jag och Spuss hade utan att träffats innan och med bara lite mailkommunikation snickrat ihop varsin del till en låt ihop som vi körde över Karmakontotbeatet.

Så kollar jag in hennes egna grej sen och så är klockan plötsligt halv ett och jag står och snackar med Johan och Mark utanför stället med en öl i handen och jag har lagt ner idén på att hinna tillbaka till stan för nån rutten Djungeltrummafest. (Men jag var jobbigt bakis idag ändå så lika gott det.)

De hade för övrigt lagt instrumenten till ett par nya låtar medan jag hattade runt på mina turer, så det kan bli en ensam sångsession för mig i veckan och förhoppningsvis lite nytt färdigt på metalfronten också.


Spuss.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
egocentrum, dråpligheter, supa, aska.