Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- lör.31.mar/07 ---

När man inte har nåt bättre för sig hjälper man sina vänner att flytta till en smooth lägenhet i jävelcentrala stan. De har bara en liten skåpbil så det blir tre vändor grejer. Tar hela kvällen, men vi som stannat i nya stället för att bära upp skiten där får pauser, där en öl kan drickas. Hälsa på nya grannarna. Nä jag är bara bärslav, men hon här ska flytta in.

Hissen är en taskig en, stänger igen sig efter tre sekunder (ingen överdrift!) så nån måste hela tiden stå i den och trycka på öppna-knappen för att de andra ska kunna bära in nånting alls. Blir några vändor sånt.

Lägenheten är på riktigt helt sjuk. Visst, mindre än deras gamla, men shit, tänker man, här skulle en bo själv. Lagom för en single ganska wealthy guy liksom (om man vore sån då ja).

Två våningar, eller, kanske skulle man kalla den andra för loft, men utan att tänka på såna där små jävla saker folk kan få för sig att bygga själva bara de har lite halvhögt i tak. Köket litet, men vafan, som sagt, bodde man själv så.

Jag vet, ensamhusållen är ett satans ok för detta samhälle, men det går liksom inte att komma ifrån den där jävla fantasin om hur perfekt en liten tvåa vore för en ensam dude eller brood. Dessutom är det lätt inte för att folk vill bo ensamma som folk hamnar i dessa ensamhushåll. Vi snackar ensamhet i kargaste ordalag. Hellre biskopens kärva kärlek än kärv ensamhet liksom.

Sidospår, be gone, nu talar vi om en flytt man hjälper kompisar med.

Man är några stycken, uppdelningen i ett gäng per plats är en smart idé. Att locka med öl och macka likaså. Men en annan är nog mest in it för att a) se nya stället och b) ju fler flyttar man hjälper folk med desto bättre meriter har man när man själv ska dra till med en.

(Men, som sagt, jag ska inte flytta än, jag ska skaffa ny roomie igen. Se förra inlägg för typ en annons.)

Vilken festlägenhet, yttras kanske femton gånger. Och de har lovat att ordna en sådan på Valborg, då får man se till att vara på plats.

När allt är uppburet och till viss del satt på plats, källaren är besökt och fylld den med, sitter ett gäng i bråtet och äter macka med sjukligt rosa dansksalami och various färskostar. Lite frukt. Öl. Det skämtas på och om konsultspråk, nånstans finns en fest där den här diskussionen faktiskt förs på riktigt. Och man vet att det finns en del att distraheras av, lord knows, man är distraherad just nu. Men ändå. Det är en sån där kväll som ändå ger mer än bara hållhakar för egna kommande flyttar.

- - -

Jag läser i GP följade morgon, idag alltså, en artikel om flyttar. Det är ett sånt där sammanträffande som gör att man kanske ska orka sig igenom en hel mastodontartikel i Två Dagar, men nej den var för tråkig.

However, det finns annat att lördagsle åt. Mördarsniglarna ska visst komma till stan vilken dag som helst nu. Och det är inte det jag ler åt, så taskig är jag inte mot de små villahjonen, men, det finns tydligen små tricks jag inte kände till för att bli av med de äckliga sakerna.

Ölfälla.

Bara smaka på det, det låter som det där gå ut och ta en öl som blir en hel utekväll, komma hem vid 7 på morgonen, må dåligt ett tag. Ett bra tag. Men nej, det är en hink man fyller med lättöl, gräver ner, och sniglarna, de fylleasen, älskar öl. Trillar i och drunknar, och löses upp i ölen under natten och det är äckligt att tömma, men det får det väl vara värt om man har sina prisbelönta blommor att tänka på.


Trapphuset ser ut som nåt från Universeum.
(Här med en soffa som skulle ner i källarn.)


Två våningar är the shit.

statistik,
serier:
tot. minuter:
six feet under
s5e03, hold my hand

south park
s7e09, christian rock hard
s7e10, grey dawn
ca 95 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
vänner, krypto, trädgårdsdax.