Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tor.1.feb/07 ---

Örk, varför är det alltid miffona som frågar saker när det är cinemix-seminarier på festivalen? Jag var på Snälla flickor, slampor och våldtäktsoffer igår och när det började lämnas öppet för publikfrågor var det till exempel a) some dude som vägrade ta emot en mik fast ingen jävel hörde vad han sa (eller, jag hörde hyfsat och gissa om frågan också var konstig), samt b) nån ung idealist som verkade ha en förskriven monolog han framförde, om att de alla stirrade sig blinda på siffror och var det inte dags att bara göra bra film!?

Sug min blogg, fjant.

Det handlade alltså om fenomenet att omkring hälften av svenska filmer på senare år med tjejer i huvudrollen handlat om sexuella övergrepp av något slag. Typ kring problematik med bilden av tjejer som offer, och related business. Det kunde nog blivit riktigt bra, men det stannade på lagom. Var lite sugen på att ge mig in i en rejäl diskussion innan jag kom dit, men det dog ut rätt snabbt.

Men tipsen Hard Candy och Linas Kvällsbok ska jag lätt kolla upp.

- - -

Uppsatsämne börjar ta fastare form. Furl it!

Och eftersom vi ska träffa handledare och presentera utkast till syfte imorgon är det bäst det inte bara börjar ta form utan shapear upp sig under natten. Oh well.


För övrigt, i Sundsvall: världens bästa namn på hyra-video-ställe.

statistik,
serier:
tot. minuter:
gilmore girls
s7e12, to whom it may concern

house, M.D.
s1e20, love hurts
ca 85 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
johannas backe
ca 50 s.
ca 50 s.
  [regelverk]