Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tis.30.jan/07 ---

Filmfestivalen har huggit tag i mig på allvar det här året. Förut har det alltid varit för mycket jobb att få ihop folk att gå med om man väl hittar nåt man kanske gillar, så att ens samla på sig för många såna kansken har varit något jag undvikit.

Men så frågade Jonas om vi inte skulle spontanhitta några filmer att döda tid med idag eftersom han inte fick vara hemma i lägenheten på hela dan. Den ska säljas snart så ägarna har bestämt att homestyling måste ske och Jonas och Lisa kommer få bo som i ett inredningsmagasin ett par veckor. Fucked up, tror jag han uttryckte saken.

Anyways har det lett till att mitt nya rekord är tre filmer på en festival. Fortfarande lågt alltså, men jag ska se en till med Sanna ikväll så då får jag ett åtminstone mediokert rekord sen.

Förmiddagsfilmen blev Driving lessons. Ja, precis, jag ville se den bara för att Ron Weasley var med, eller jag menar, han-vad-han-nu-heter-som-spelar-honom.

Och det var ju ganska mycket typecasting, men det blev ändå en riktigt rolig och seriöst bra film. Vänskap över generationsgränser, som en brittisk Scent of a woman fast med en cynisk tant istället för en Al Pacino, vilket ju är mycket bättre.

Thanks for having me.

Eftermiddagsfilmen blev The man from the embassy, en tysk film som dock utspelar sig i Georgien (vänta nu förresten, varför står den under engelsk titel i festivalprogrammet, är den tysk borde vi väl fått en sån titel, eller i alla fall en svensk översättning?).

Faktiskt ännu en film med vänskap över generationsgränser, men det blev ganska underordnat klassgränserna i det här fallet. Vilket naturligtvis ledde till att pedofilnojan tvingades upp ganska fort, västerländsk äldre diplomatman blir plötsligt vän med tolvårig fattig georgisk flicka, och ger henne pengar och nya kläder - hur ska man undvika temat liksom?

Således en mycket nervös Gustav i biosalongen. Ånej, nu ger han pojkflickan en färgglad klänning, det kommer misstolkas, saaatannn. För övrigt var det inte definierat i texten i programmet om det var en tjej eller kille, så det tog mig halva filmen att fatta att det var en tjej. Vet inte om det är bra eller dåligt eller om det är jag eller filmen.

- - -

För den som trodde mig när jag skrev för några dagar sen att mitt ass skulle finnas intervjuat i City Gbg idag kan jag bara säga att det trodde jag också. Det var infon jag fick per mail för länge sen. Istället blev det Vänder sig om som fick bli först i den serien intervjuer. Men men, antar att det blir next week, eller jag hoppas, för hur ska jag orka kolla igenom den varenda dag? I vilket fall verkar de inte vara så organized på den tidningen eftersom det även fanns en miniintervju m/ Hellsongs i spalten bredvid och upplysningen att de skulle spela i festivaltältet ikväll.

Men det var ju igår de spelade!

Jag vet, för jag var där. Fick med mig Yoho och allt, det var riktigt riktigt bra, och sen satt vi på en lyxig soffhörna något upphöjt direkt under värmegrejerna i taket och svettades. Ända tills dansgolvet smyckades med No Coke ett par timmar senare och vi var tvungna att dansa istället. Drop it like it's hot bjöds det på också, och det vet vi ju alla vid det här laget vilken träningsvärk det leder till (jag skulle kunna länka vidare hur mycket som helst nu, men fuk dat).

Mattias! Var också med. Efter Hellsongs spelat i alla fall, och han var precis färdig med arbetet att hobbymastra tre demolåtar för Rekomuzak. De är redan uppe på tha myspace, och ni ska alla tanka ner och sprida vidare, så ni är redo för våran spelning på båtjäveln. Do it.

Vi har till och med repat, fatta vilken förberedelse.

- - -

Fishy. Ska jag se ikväll, för den som undrade. Maria Blom har aldrig gjort mig besviken förr (stackars er som missat Sårskorpor), jag hoppas på underverk.


RekoMattias has finally mastered the art of the MPC.

statistik,
serier:
tot. minuter:
arrested development
s3e08, making a stand
s3e09, S.O.B.'s
s3e10, fakin' it
s3e11, family ties
s3e12, exit strategy
s3e13, development arrested
(det har visat sig att mina avsnitt var felmarkerade, så egentligen hoppade jag över s3e06+07 och fick se dem efter sista avsnittet istället, men antalet avsnitt är ju detsamma ändå så för denna uppräkning är det skit samma. men i vilket fall är jag sur på att det är slut på kalaset nu. no more episodes ever, what would Saddam do?)

the L word
s4e04, layup

prison break
s2e15, the message
ca 215 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
johannas backe
ca 75 s.

Satrapi, Marjane - chicken with plums
ca 80 s. (> utläst.)
ca 155 s.
  [regelverk]