Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | paparkaka.com


--- sön.6.aug/06 ---

EM-festen, ja. Vad ska man säga? Lamt namn kan man säga, men jag orkar inte ens gå in på det. I fredags spelade i alla fall I'm from Barcelona och sen Hello Saferide i asfaltdjungeln Frihamnspiren, de var bra. Men det där att dra omkring och vänta på nästa band där ute, det är drygt. Så hade jag inget leg heller eftersom polisen tagit det, så öl var inte att tänka på.

Men det där är ju inget särskilt att kommentera i jämförelse. Igår var jag med Yoho och Pedram på Rickard Wolff (som var bra, men det störde mig att han sjöng så mycket mer som en teaterkille än... en Piaf t.ex.), och sedan skulle vi uppåt avenyn för att äta lite veggoburgare (Yoho tog en veggokebab, men den var lite mystisk och seg). När man kom närmare götaplatsen såg vi ett spännande spektakel. Folk hade samlats. Musik, strålkastare, en lyftkran med en stor boll full av folk. Var det EM-invigningen, redan? undrade Yoho.

Nej, det var ett jävla genrep! Trappan till museet var nu en stor scen. Bildskärmar var uppsatta. Kranen lyfte upp folk i den stora bollen och svängde runt i en stund i luften ovanför. På scen: nåt sånt där pseudo-hårdrocksband med operatouch. De spelade i alla fall på riktigt, för nästa grej på scen: en kille som låtsades vara Ronan Keating. Han och nån brud gick omkring och låtsades sjunga i varsin mick, ibland med ett riktigt whohooo- eller yeah-ljud - som att mima, men till singback istället för playback. Jeesus.

Först trodde jag bara han var some dude som skulle sjunga själv imorgon och bara körde carolatricket nu (spara rösten till den riktiga grejen), men så hör man efter att musiken tystnar hur en konferencier ropar Ronan Keating - Applåd! (eller nåt annat sånt man ropar efter Ronan Keatings grej, minnet sviker). Så vem var han? En körare till Ronan som får göra det tråkiga jobbet? En kille som blivit inhyrd av Göteborg & Co för det spännande sommarjobbet "vara Ronan för en dag"?

Sen släppte man upp tre ballonger och lovade att de blir fler och större på den riktiga.

- - -

Annars jobbar jag i helgen. Gotta get that dough.


dagens bild: the Wolff i bakgrunden.

 

statistik,
serier
:

 

entourage - 6 avsnitt
s2e12, good morning saigon
s2e13, exodus
s2e14, the abyss
s3e03, dominated
s3e04, guys and doll
s3e05, crash and burn

the 4400 - 3 avsnitt
s3e06, graduation day
s3e07, home front
s3e08, blink

ca 280 min.

statistik,
läsning:
 

hanteringen av odöda
- ca 75 s.

ca 75 s.
  [regelverk]