Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | paparkaka.com


--- tis.18.juli/06 ---

Andra dagen som jobbfri, och redan bored out of my mind. Lite såna där saker man måste fixa är fixade, lite ny text är skriven (en ny låt är kanske helt färdigskriven nu men jag har inte bestämt mig). Några lappar till om önskat lägenhetsbyte uppsatta.

Och angående byte ja... Flera som ringt har haft hyra långt över gränsen jag satte, ett par av dem har legat på bara runt 500 spänn lägre än jag redan har. Och varit nästan lika stora - nån ville seriöst släpa sig igenom en flytt från en 3:a (jag har önskat 1:a eller 2:a) bara för att få 10 m2 mer plats! Då har man barn med rejäla syskonbråk hemma om man tycker att det är värt besväret.

Jag kan förstå att man tycker det är jättefint att byta upp sig till mer plats för en marginell höjning av sin hyra, men man kanske kan räkna med att jag då tycker att det är ganska risigt i motsvarande, fast omvänd, proportion.

Och så har vi Telia. Nu blir det gubbagnäll:

Jag bytte till bredbandstelefon för ett par veckor sen. Comhem skulle sköta uppsägningen av det gamla och flytta numret etc. All good. Sen kommer det ett brev från Telia ett par dagar senare och jag tänker toppen, de fattar snabbt, nu får jag väl faktura på det som ska betalas innan jag lämnar deras sorry ass.

Men nej. Det är den vanliga fakturan som kommit. "Fakturaperiod 1 juli - 30 September"står det. Numret ska flyttas 1 augusti. Så jag ringer idag (mm, jag vet att jag dragit ut på det) och undrar om man inte kan få en ny, som bara gäller fram till flyttdatumet? Nej, det går tyvärr inte. Vi skickar en slutfaktura med ett belopp du får tillbaka istället. Jaharu, på en sån där skön girocheck man tvingas sumpa hälften i avgift till posten då eller? Om man ens får nåt alls, jag litar nog inte riktigt på deras sätt att tänka. Tack då.


dagens bild: Biskoppromenad.

 

statistik,
serier:

 

huff - 1 avsnitt
s1e09, christmas is ruined

ca 55 min.

statistik,
läsning:
 

shadow puppets
- ca 30 s.

ca 30 s.
  [regelverk]