<< bulgurblogg >> | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book

--- tor.13.apr/06 ---

Idag är bara förbereda sig för att åka till Skåne. Och då kan jag väl inflika att jag avskyr begreppet åka till "landet", men jag har tyvärr insett att det är mer praktiskt än att säga "vi ska åka till Sannas familjs hus i Skåne", det blir ju många fler stavelser och så.

Så det är precis vad vi ska, åka till landet. Släppa ut katterna en sväng, vara nervös för huggorm (och särskilt espingar). Antagligen ska jag väl läsa en massa, och kanske blir en del av denna läsning kurslitteratur. We'll see.

- - -

Ikväll börjar det där "supernördarna" på femman, som uppenbarligen ska rida på FCZ-vågen. Tydligen ska nördarna göras till "män", vad nu det kommer innebära. Men med Martin Björck som programledare antar jag att det bara kan innebära skräp. Dock ska jag lugnt erkänna att jag kommer att älska varje tillfälle jag får att hävda att nej sånt där, det är inte vad det är att verkligen vara nörd.

It's a nerd know-it-all life, oh yeah.

- - -

Och jag kunde inte hålla mig. Jag bara måste skriva nåt om den berömda "avbönen" från Linda Skugge (som naturligtvis inte är en avbön alls, om nu nån idiot ser det som en seger):

Det finns en poäng, faktiskt. Folk blir helt dumma i huvudet när de hör the F-word. Det är inte på nåt sätt ett smart karriärdrag, som det beskylldes för att vara när hon och de andra publicerade Fittstim. Unga tjejer som kallar sig feminister blir tagna för bråk-stakar i skolan (men det gäller nog för emotsägande i största allmänhet), blir kallade alla möjliga saker.

Men vi visste det här. Vafan, suffragetterna visste det, och sen ändrades ganska lite på hundra år. Och sure thang - jag är mycket bekant med att hålla käft för att det är enklast så (på många sätt the story of my life, något paradoxalt). Men vad är som föreslås? Sluta spöka ut er, säger hon till vad jag antar ska beskriva nån sorts panda. "Man vill bara springa fram till dem med en tvättlapp och be dem tvätta bort all den där skiten."

WTF?! Ge upp, smält in? Nice. Och nej, det spelar ingen roll att hon hänvisar till taktiska skäl, det är ingen skillnad på det här och "du går inte ut i den korta klänningen unga dam, du ser ut som en [insert valfritt hemskt ord]".

Att folk är dumma i huvudet har aldrig varit ett skäl att anpassa sig.


dagens bild: den som ändå orkade fika ordentligt.

- tbx till paparkaka.com -

statistik,
serier
:

 

the simpsons - 3 avsnitt
s15e20, the way we weren't
s15e21, bart-mangled banner
s15e22, fraudcast news

homicide: life on the street - 1 avsnitt
s1e07, a dog and a pony show

ca 110 min.

statistik,
läsning:
 

stjärnor utan svindel
- ca 80 s. (-> utläst.)

ca 80 s.
  [regelverk]