<< bulgurblogg >> | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book

--- mån.17.apr/06 ---

Känslan av att man teoretiskt sett skulle kunna fått hur många roliga mail som helst medan man varit ifrån en dator några dagar är en mysig känsla. Sen kommer man på att "teoretiskt sett" ska betonas (resultat: två spam, två nyhetsbrev från CDR-grossister). Fast sen kommer man ju också på att det är väl skit samma, för man har ju haft det bra (när det varit bra i alla fall, vilket det har).

- - -

Våra katter är ena fega stackare och mesiga uschlingar. När de får chansen att springa omkring utomhus som riktiga djur kommer den ena inte längre än till en meter från ytterdörren och den andra vill bara hänga vid cyklarna runt knuten, och möjligen titta över muren en sväng. Och i bilen hem igen måste man ha dem utanför buren och nere vid golvet där de slipper se allt farligt som svichar förbi. Och effekten av ett galet regnväder ska vi inte ens prata om.

Men även om fega katter är ett huvudämne när man hänger nere vid Sannas familjegods (jamen det är väl ett roligt ord att kalla det?), blir det också mycket av varan ta det lugnt och äta lite smålyxigt och helt utan fest med i bilden dricka nåt glas vin bara jag och Sanna (fatta hur ovanligt det är för oss att bli lite salongs för oss själva, det är fan vanligare att jag ensamsuper).

Och påskägg! Det måste vara en av de roligaste traditionerna som finns i det här landet att gömma godisbehållare för varandra, så ondskefullt svårt som möjligt. Nu var vi kanske inte så noga med svårig-hetsgraden, men var det kul ändå. Och vi hade hittat värdens gulligaste tablettaskar att lägga i äggen (Lågprisladan är min gud), det var med bilder på olika hästraser, en på varje ask, och så hette de Galoppi-gott! Crazy trevligt.

- - -

Jag har börjat läsa om Speaker for the dead (eller egentligen hela Ender-kvartetten som den här är del två i, men det var nog ett år sen nu jag läste första delen, Ender's game, på nytt) av Orson Scott Card. Det är verkligen oerhört kul med de svenska orden som dyker upp, dels på den nordiska kolonin och isplaneten Trondheim (att det är en science fiction-bok det här kanske man ska nämna), och dels som nån slags låneord i framtidsversionen av engelskan. En typ filosof har tagit in fyra "nordiska" ord för främlingsskap, som nivåer för hur pass intelligenta olika utomjordiska livsformer är. Det roliga är då att ett av dessa ord är fullständigt omöjligt för mig att komma på varifrån det kan komma. The "raman" - en intelligent livsform som människor också kan kommunicera med. De andra är svenska, men det här, vad fan är det, isländska? Kan nån hjälpa mig?

Det är en bra bok i alla fall, läs den.


dagens bild: essensen av en skånehelg, del 1.


dagens bild: essensen av en skånehelg, del 2.

- tbx till paparkaka.com -

statistik,
serier
:

 

lost - 1 avsnitt
s2e19, S.O.S

six feet under - 1 avsnitt
s4e12, untitled

ca 90 min.

statistik,
läsning:
 

Kalesniko, Mark - mail order bride
- allt på en gång, ca 260 s.

Abel, Jessica - soundtrack
- allt på en gång, ca 110 s.

Card, Orson Scott - speaker for the dead
- ca 100 s.

ca 470 s.
  [regelverk]