bulgurblogg | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | Kommentera

--- tor.16.feb/06 ---

jag såg måndagens faktum på svt.se (om trender och PR-folket bakom), och kom på en sak. alla moderna pygmalion-historier (och även orginalet antar jag), som she's all that et al, har verkligen missat en sak. det handlar inte om att vem som helst kan göras vacker och trendig - det handlar om att vad som helst kan göras trendigt. förändra alltså inte Laney Boggs. förändra omgivningen.

och så påmindes jag om hur mycket jag hatar spellobbyn. jag vill döda dem alla. fatta att bakom varje person som sitter och lever på nätpoker finns en massa spelberoende eller bara vanliga suckers som betalar deras lön. jag ser fan hellre ett ondskefullt företag ägt av Satan och Hitler som kammar hem vinsten, än nån jävla 19-åring som köper plasma-TV och 3G på andras olycka.

(men att sitta i brynja och spela om enkronor är en annan sak, oavsett varifrån trenden kommer. det gjorde vi ju redan när jag var 12, fast med vändtia.)

- - -

the good news: databasbygget och teorin bakom, som vi sysslade med i dagens boråstimmar, är sjukt roligt. det är verkligen ett underbart liv att vara nörd. dessutom hade föreläsaren både tokig frisyr och samma dialekt som Strage.

- - -

the bad news: jag ska jobba imorgon, det var typ två månader sedan. och då måste jag också planera sommarschemat. men jag vill ju verkligen varken jobba särskilt lång tid i sträck eller ens tänka på saken. och ändå måste man.

nästa sommar ska jag fan använda min då färdiga utbildning istället, om bara några 40-talister kunde flytta sig.


dagens bild: tvärgången. kakan. bollen är röd han.

 

statistik,
serier
:

 

lost - 1 avsnitt
s2e14, one of them

six feet under - 1 avsnitt
s2e03, parallel play

ca 90 min.

statistik,
läsning:
 

den hemliga trädgården (kurslit.)
- ca 25 s.

Morrison, Grant + Bond, Philip - kill your boyfriend
- allt på en gång, ca 60 s.

Ellis, Warren + Robertson, Darick - transmetropolitan [1]: back on the street
- också allt på en gång, ca 70 s.

ca 155 s.
  [regelverk]