Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- sön.13.maj/07 ---

Generellt kan man säga att de borde skaffa en ny ljudtekniker i ESC. Så otroligt många bidrag sabbades, eller blev even worse, av att sången absolut skulle ligga tokigt mycket högre än musiken.

Bara för det blev det faktiskt inte Ryssland som gjorde sig bäst av mina toppkandidater. Turkiet gick om igen i min värld. Men också den riktiga vinnaren Serbien, shit, den var faktiskt riktigt jävla bra. Och när hon först kom ut på scen, Marija, var hon riktigt het i den där (ja jag vet, alla gör den jämförelsen:) Harry Potter-stilen. Och den redan uppknäppta flugan/slipsen/kragen/whateva - goddamn! Jag har lite skum smak ibland, jag vet, men henne skulle jag inte säga nej till.

I vilket fall - sverigeflopp - bwaaahahahaha!

Alla jävla idioter som gick omkring och bröstade sig över The Arks halvmesyr till låt och rabblade tidigare albums försäljningssiffror från övriga Europa: sug min väggtidning. Bara nordiska sympatiröster var den bistra verkligheten. (Hahaha!!! Rumäniens pajasar långt före!)

Andra som kan suga på the well-known väggtidning:

Ni som röstade på Armenien. Grannländer är ursäktade, men resten: ni driver med mig!

Ni som röstade på Bulgarien. Grunden var feeet tidig 2Unlimited type of shit, och hockeyn på trumkillen ska ha props, men sångerskan lät för-jäv-ligt. Topp 5 var ju heeelt sjukt.

Ni som hatade på franska låten.

Ni som hatade på Ukraina bara för lite galna kläder. Eller ni som kallat Verka för drag queen (läs på, fuck-ups!). Ukraina är ju min long time baby i dessa sammanhang, och det må inte vara lika bra som sist, inte ens nåt jag tänker lyssna på så mycket, men fan inte kasst heller.

Generellt igen:

Mycket, mycket sämre startfält än förra året. Visserligen inga favoriter som fastnade i semin i år, men tråkighetsnivån var fan mördande. Kalkon är i alla fall skoj att se på. Men mina favoriter har nästan uteslutande hamnat i toppen ändå. det har nog blivit en liten skörd på låtar jag tänker pumpa i lurarna i sommar ändå.

Dessa (den rättmätiga Topp 5, möjligen med omvänd 1 och 2):

1. Song #1 (Rysslaaaaand!)

2. Skake it up Shekerim (Turkeyyyyy!)

3. Molitva (Serbien, sure thang)

4. Visionary dream (Georgien)

5. L'amour à la française (Gissa)

Kanske kommer jag även lyssna på tysken.

Så. kommentarer på själva showen också. Eller, kommentar på Luuk som kommentator.

Jeez, den jäveln kommer tydligen undan med precis vad som helst numera. Alltså, det är väl en frisk fläkt att nån kan droppa rader som en låt som handlar om blowjobs (angående Shekerim, vet inte riktigt hur han tänkte på just avsugningar, man kan väl skaka upp den på andra sätt också om man nu ska göra en sån koppling. How about a nice kiss?) i en folklig SVT-sänd tävling, men jag blir lite chockad ändå.

Och en grej till om showen. Apocalyptica med gitarrtillägg i bakgrunden? Ska ni sabba hela grejen? Men, props för att de faktiskt ställde upp i det där sammanhanget, de har ju lätt en mer riskabel situation i creddväg än Lordi på ett sånt drag.

Och en till: Juuuultomteeeen!?

Och Nokia i fan alla introfilmer.

Jaja. Nu ska jag damma av Tornero, Show me your love, Lejla, Never let you go och Congratulations från förra året och slå ihop en fet ESC '06+'07-mapp i DJ Telefon att pumpa på gatorna.


En rolig Sthlmsbild till: Chris ska krypa under bordet på
Carmen på grund av svår trängsel på bänken vi satt på.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
eurovision.