Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- lör.7.apr/07 ---

Alltså jag vet att det här är en lokal liten pissgrej, men jag bara måste såga. Och när jag tänker efter kommer det leda till bredare perspektiv också.

Det finns ett skönt inslag i GP som verkar satt ut som mål att bräcka Attityd i lillgammalhet, det heter Ung debatt. Här har vi skälet till att GP aldrig kommer få samma tyngd i sina debattsidor som DN debatt (även om den senare såklart har en helt sjukligt övervärderad ställning idag, en enda redaktion sitter i princip och styr debattklimatet i hela landet).

Dagens inslag på denna sida är nån jävla mupp som upprörts över att gratiskalendrarna man fått på hennes gymnasieskola innehåller en annons för akut-P-piller. Reklam för oskyddat sex, är hennes slutsats. Min slutsats är Frikyrka stämplat i pannan på henne. Och om jag har fel där - bara vanligt puckad.

Vad blir nästa steg? Drogreklam nästa år? Nej tack!

(Jag veeet! Bwaaahahahahaha!)

Jag såg Linas kvällsbok för nån månad sen, och där (pass på, lätt spoilervarning!) hamnade hon i the classic att snubben inte drog ut i tid och hon nojade sig flera veckor för att ha blivit gravid och allt jag tänkte var men vad i helvete brooden, har du hört om akutpiller!? Och jag vet, det var fiktion, men tro mig när jag hävdar att det ändå inte är helt off att anta att det faktiskt råder ganska dålig koll där ute.

I vilket fall gäller ändå två saker. Det första: Om man tycker akutpiller är reklam för oskyddat sex måste likaledes reklam för alla preventivmedel som inte är kondom vara det också. Och jag skulle kanske inte bli förvånad över om den lillgamla puckade brooden lika gärna kunde uppröras av det, men då kan hon ju börja med att besöka ungdomsmottagningarna och barnmorskorna som vill sätta P-piller på och hormonfucka up varenda jävla 15-plussare så fort hon och killen kommit till first base. De är inte få ska jag tala om.

Det andra, och här har vi slakten: Det är jävligt typiskt för en liten nymoralist att av oerfarenhet (ingen diss, bara en educated guess, tro inte att jag själv hade kommit nån vart i den åldern) vara ignorant inför det faktum att det inte är fråga om ett rationellt övervägande innan man skiter i kondomen. Det är inte tjohej det finns ju akutpiller, låt oss skita i skydd, fast vi till och med har. Det är jävla dumkåthet.

Med betoning på dumhet, förstås, men vad som ändå är viktigt att komma ihåg är att det inte har nåt som helst att göra med en liten annons man sett i sin kalenderjävel. Lika lite som det har att göra med hur många veckor man får göra en abort.

För det är ju här det går från glatt hånande till jävla allvar: Att det inte handlar om ett oskyldigt övertolkande av reklamens effekter, utan om en skräck, ett förakt, och säkert ett hat också, för det som vi kan kalla casual sex (här är det inte bara min ovana att slänga upp ett engelskt uttryck, utan fråga om dåligt utbud av svenskt dito som är lika träffande).

Det är det där du trodde hade dött ut, eller du hade åtminstone hoppats att det skulle dö ut snart, för helt blind är du inte, men i vilket fall är det skrämmande. Det är vidriga tankesätt som den här broodens som leder till uppdelningen i bra och dåliga flickor, och stryper respekten från oss alla till er alla.

Men tro mig - ingen använder abort som preventivmedel. Ingen.

Och sen måste jag avsluta med att ta tillbaka det till glatt hån: Kan vi inte allihop tillsammans föreställa oss hur en reklam faktiskt skulle sett ut för oskyddat sex?

Oskyddat - it's the shit.

- - -

Så hade jag en traditionsenligt lidande långfredag igår. Började med bakfylla, slutade med förätning på godis, och misärskildringen Blood diamond. Men den var bra i alla fall.

Idag får vi se om det blir nån metalinspelning, jag har i alla fall skrivit klart franska texten, om jag minns rätt hur många takter det var som skulle ha text, that is.


Matilda har fiskat fram gamla foton på pappa.
Gissa vem han är lik som fan.

statistik,
serier:
tot. minuter:
scrubs
s6e15, my long goodbye

norm
s1e02, norm dates a client

south park
s7e14, raisins
ca 65 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
swamp thing, book 5: earth to earth
ca. 25 s.
ca 25 s.
  [regelverk]
taggar:
rants, egocentrum.