Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- tor.15.feb/07 ---

Hela den här salladsbarengrejen alltså... Finns det nån som inte ljuger eller överdriver? Det är stackars unga företagaren som tvingas sälja och det är maffiametoder från facket (call me again when you find a hästhövve i sängen, journalistjävel!), eller så är det onda arbetsgivare och ignoranta kunder som bara vill ha sin lunch cheap, men skiter i arbetsförhållanden.

Screw you.

Dock, grejen är ju just det att kunderna är ignoranta. Men det har mindre med egoism att göra, och mer att göra med att folk fan inte vet vad facken gör eller hur allt fungerar eller varför de ens ska vara med.

Och fast jag är sugen på att bara skrika men vadå maffia, vill ni ha det som Henning och Tummen, och slita ut ryggen i hamnen för två fat gröt och sovplats på mögligt loft mitt i fimbulvintern eller?, vet jag att det inte fungerar så heller. Skiten är fucked, som det sägs i ett annat verk med samma titel som Fogelström-referensen ovan.

Ät avgiftshöjningen era idioter, det kommer bara bli värre annars, låt nu för i helvete inte borgarna sabba fackliga framgångar från hundra år tillbaka med ett sånt sketet billigt trick!

Alltså, det vi borde få se är lite redig jävla hemkunskap för 00-talet i skolorna (oj vad det tar emot att benämna aktuellt decennium så, men skit samma), där man får lära sig vad som väntar in the real world. är du arbetslös och fixar med alfakassa/soc etc, gör du när du vill hoppa av nåt, fungerar facken och varför. Jag fattar att det är svårt att tvinga folk till sånt här i t.ex. gymnasiet med balansgången mellan kärnämnesfixering och valfrihetsljug, men det här behövs. Det är inte roligt att få verkligheten i ansiktet helt oförberedd, bakfull efter en studentfest som säkert inte ens var värd illamåendet.

Så slog det mig idag också, när jag läste nåt om obligatoriskt kårmedlemsskap och huruvida det ska slopas eller inte, att kåren är ju samma sak. Som facket alltså. Förutom det att man haft möjlighet att fjanta loss med ordvitsar och tokfylla istället för straight up seriös verksamhet, eftersom alla ändå måste vara med, vilket gör att folk nu tror att det är allt de gör i kåren.

Jeez, jag var lika ignorant här, jag tänkte bara gött nu kan man slippa avgiften om de tar bort tvånget, men shit vad jag nu istället hoppas att de pallar en övergång till frivillighet, för jag har ingen lust att stå rättslös. Men man kanske kunde spåna fram nåt slags rejält och brett studentfack som inte är TCO istället?

Och det skulle vara galet skönt om man slapp betala kåravgiften innan man får pengar att betala med för att man ska få pengarna att betala den med...

- - -

Uppsats. Minor breakthrough, jag kom på en nästan helt tydlig formulering av de vitala inledningsdelarna medan vi väntade på tåget tbx från B-town. Det har börjat komma till den punkten att man bara kan sitta och snacka folksonomies av rent intresse i timmar.

Och tänk om jag verkligen håller upp det intresset och kombinerar med en nyfunnen driftighet och säljer in en idé till nåt fett bibliotek och får ett jobb så jag slipper bry mig om den biten sen. You with me on this R?

- - -

Letar runt efter det där ordet ganska länge, så länge att det borde betyda en del. Hoppas på effekt, men jag tror jag är nöjd i vilket fall.



Mitt trapphus: From Blood red to Crip blue, my shit's too colorful.

statistik,
serier:
tot. minuter:
house, M.D.
s1e21, three stories

south park
s5e11, the entity
s5e12, here comes the neighborhood
s5e13, kenny dies

desperate housewives
s3e01, listen to the rain on the roof

gilmore girls
s7e14, farewell, my pet

life on mars
s1e05, [ingen titel]

lost
s3e08, flashes before your eyes
ca 295 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget, ska det läsas ska det vara tidigare forskning om folksonomier och taggning. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
politix, uppsats, krypto. (what's all this then?)