Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- fre.8.dec/06 ---

Så jag sitter och dricker lite second-breakfast-kaffe och läser igenom dagens GP. Det är denna fredag dubbla uppslag i delen Teknik & Prylar, inför julen såklart, bilder och svar av folk som fått frågan vad de önskar sig för teknikpryl i julklapp detta år paraderar i den övre marginalen. Råd ges inför köp av olika sorters prylar - digikameror, mediaspelare, nya konsoller och mobiler. Allt med inriktningen köpa som present till nån annan än sig själv.

Först blir jag faktiskt imponerad. För generellt är jag alltid glad över att folk bjuds på vapen mot klassiska säljarmyter och fula tricks, t.ex. i form av kunskap som att digital zoom är värdelöst, eller att det kan vara en bra idé att köpa en mediaspelare man inte måste ha programvara till om man inte har egen dator eller vill använda den på flera olika (ja, iPod - det gäller speciellt dig, ditt satans verktyg!). Och Lord knows att föräldrar ju sällan har koll på skiten de får avönskade sig.

Men så slår det mig, i form av ett rop från mina yngre dar när man önskade sig saker man egentligen visste föräldrarna inte hade råd med: Vad i helvete, vilka är alla dessa snorungar som får prylar för tre toosen spänn i julklapp? Borde de inte få stryk och hushållsarbete istället?

För jag kommer att tänka på, att så jävla fattiga var inte mina föräldrar, även om båda jobbat på dagis typ hela mitt liv (håll käften alla lärare med era "låga" lärarlöner, make way for the real underbetaldhet), men ändå skulle det varit helt otänkbart att önska sig en jävla Xbox 360 om jag varit i det stadiet av mitt liv nu.

Istället - låt föräldrarna med mer pengar än koll köpa fel skit.

En Creative Zen istället för iPod*, en dyr digikamera med massor av pixlar men bara skitoptik och dessutom dyra minneskort, en Wii eller Ps2 istället för 360, eller, om det blir en 360 i alla fall, den med fjuttig hårddisk och bara en kontroll.

Ungjävlarna ska lära sig besvikelse. Och det är inte för att jag vill ha hämnd, jag vill bara ha ett samhälle med lite fler reko individer. Sätt dem på att diska efter julbordet också, när ni ändå är igång.

- - -

Mer klag då, utlöst av samma källa (GP). Eller nej förresten, jag menar ett hånskratt.

(Jävligt fritt återgett:) Den nya bostadspolitiken kommer gynna alla villaägare, vara lite sämre för alla med bostadsrätt och... straffa alla med hyreslägenheter. Plus, eller, för att inte tala om, de som gärna skulle vilja ha en sån, utan ocker.

No shit Sherlock!? Alltså, ni som ännu inte har inte fattat vilka ni egentligen röstade fram till makten i år kan ju ta och räcka upp handen, så ska jag springa runt och ge en personlig high five till samtliga för den rejäla bedriften i ouppmärksamhet.


Lite annorlunda bild idag, men jag är så satans nöjd med att ha blivit Rygar i TV-spelstestet (klicka bilden för att göra det själv).

statistik,
serier:
tot. minuter:
the office
s1e02, work experience

gilmore girls
s7e10, merry fisticuffs

freaks and geeks
s1e05, tests & breasts
ca. 120 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
montecore - en unik tiger
- ca. 20 s.
ca 20 s.
  [regelverk]

* Jovisst, jag föredrar som kanske framgått Creative (har tyvärr själv en iPod, Shuffle, men den var faktiskt billigast för mest plats när det begav sig), men ungjäveln har garanterat önskat sig Apple-Satan. Ungarna är nämligen allt som oftast precis lika okunniga om vad som egentligen är bra.