Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- fre.17.nov/06 ---

Som synes i statistiken, för de som bemödar sig med den, har jag återupptagit vårens repetition av klassiska Homicide: life on the street från 1996*.

I alla fall tänkte jag skriva nåt om hur sjukligt het karaktären Kay Howard är (spelad av Melissa Leo). Sådär vuxet snygg liksom, och kom igen, kvinnliga detectives - ja jävlar vilken grej. För er som inte såg Homicide, eller Uppdrag: mord som det bland annat hette i SVT, borde det senaste välkända sammanhanget hon dykt upp i (nä, inga stora filmroller tyvärr) vara The L word, som Helena Peabodys ex. Ni vet, hon som har vårdnaden om deras barn.

Det var nog just när jag såg avsnittet när hon ska vittna i rätten, och är asnervös och stissig utanför rättssalen, som jag först fattade att oj, här har vi nåt hett. Och det gjorde inte saken sämre att hon dessutom hade snygga kläder, vilket ju inte känns som en garanti i en serie från mitten av 90-talet...

Nu fattar jag varför pappa var så besviken när hon inte längre var med i de senare säsongerna. Bättre gubbcrushsmak än Mat-Tina i alla fall, most def.

- - -

Dags för en Return of the Topp 3 (alltid i pluggtider)! Denna gång med Roligaste fly-från-plugg-momenten idag:

3. Att skriva det här. (Spännande liiiv!)

2. Upptäckten av Not your average Joe från DJ Kayslays mixtape The Streetsweeper, vol. 2 (jaja, två år gammalt, jag vet) - med inga andra än Fat Joe, Joe Budden och... Joe! Vilket koncept.

1. Att återuppleva gårdagens subtila smädelse av antroposoferna i Fråga Anders och Måns. Sen, då börjar de högstadiet i en vanlig skola. Mhehehe.

- - -

Och fortfarande ska det absolut tipsas om de grovhuggna demoversionerna av mitt gästande på Mattias Rekomusik-låtar, som äntligen finns tillgängliga.


Varför just dessa? Vem är storsnattarn?

statistik,
serier:
tot. minuter:
homicide: life on the street
s1e09, smoke gets in your eyes
s2e01, see no evil
ca. 90 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]

* Här måste jag förstås inflika, innan nån annan besserwisser klagar, att serien egentligen sändes i USA från 1993 och framåt, men jag såg det inte här i Sverige förrän kring 1996.