Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- lör.11.nov/06 ---

I love a good coincidence. Bland annat. Den här jag tänker på växte en aning igår kväll i alla fall, alltid kul. Synd bara att jag inte kan gräva i det mer utan att från ena sidan få lögner och skitsnack och från den andra bara misslyckas eller feltolkas.

Är det det kryptiska spåret nu för tiden alltså? Jahaja, men ta det lugnt, man måste inte fatta och jag skärper mig snart. Hade bara inget annat på lager.

- - -

Över till nåt konkret istället: Bildt rik på vapen och porr (i GP igår). En fantastiskt rolig rubrik. Först. Men sen kan jag bara smålacka. När, jävla media, ska ni fatta att det inte spelar nån roll vad aktierna representerat från början? I princip är aktiehandel (och aktiefonder nästan bokstavligt) ett lotteri, en andrahandsmarknad - jag stöder inte Bofors mer om jag har en halv procents ägande med aktier än jag stöder ett band vars skiva jag handlar begagnat istället för nytt. Och, att en aktie går upp i värde har inte ett skit att göra med om ett företag går bra eller inte, det har att göra med att andra aktieslavar tror det kommer gå bra i framtiden. Eller egentligen, att andra aktieslavar tror att alla andra aktieslavar tror det kommer gå bra. Och kanske en dimension till. Så länge man inte försöker ta över majoritetsandelar, eller röstar på stämmorna (om man ens har den typen), har man inte ett uns ansvar för vad det står att man äger en smula av på pappret.

Det är istället hela systemet som är fucked, skapa låtsaspengar som när de går åt helvete ger folk panik som i sin tur ger allt annat än låtsaskonsekvenser. "Etiska fonder" är den mest skrattretande bluffen som finns. Bara för att de tror på den själva.

(Äh, klart de har koll på det här i GP, de är inte dumma i huvudet. Tvärtom, de vet hur man skriver en fin rubrik som funkar. Men tänk om man fick se ett "avslöjande" om att pensionsmedel blåses ut i rymden på löpande band istället. Det vore nåt.)


Verkar äckligt.

statistik,
serier:
tot. minuter:
this life
s1e10, father figure
ca. 35 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
den hemliga historien
- ca. 20 s.
ca 20 s.
  [regelverk]