bulgurblogg | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | Kommentera

--- ons.18.jan/06 ---

läste en grym ledare av Linna Johansson i expressen igår (alltså den var ett par dar gammal, men jag läste den igår), äntligen lite nya argument att knäcka nyborgerligheten med!

- - -

i övrigt är det svår fattigdom just nu. igår kväll fick jag panta några flaskor för att ha råd med lite krossade tomater. CSN* är nämligen så genialiska att man betalar ut drygt en halv månadspeng före jul och sen ingenting alls förrän man börjat ny termin (det gjorde jag i måndags), lämnat studieförsäkran, samt blivit registrerad av skolan. och sen tar det minst en vecka. tjenare, ska jag behöva lita på att skolan är snabb i vändningarna?.

så pengarna tog slut förra veckan och hade Sanna också pluggat hade vi varit körda nu...

- - -

idag då: metro blåser på förstasidan upp att some dude fått lägre straff för misshandeln av sin fru eftersom hovrätten beslutat att det var svartsjuka och inte heder som var motivet. sure, det är riktigt illa med annat straff baserat på motivet (göteborgs-kravallerna all over again...**) - men det sket väl Stenbeckspressen i. det enda man var intresserad av var att visa hur mannen handlat på ett sätt som var "groteskt och främmande för den svenska kulturen", och ändå klarat sig med sänkt straff!

men skandalen är inte sänkt straff, skandalen är hur man inte fattar att det inte är det minsta osvenskt att smälla till frun och låsa in henne ett par dar, annat än att det kanske inte är grovt nog för att vara svenskt. fråga bara den helsvenska hovrättsdomare som behövde en baklucka full med yxor och knivar för att "tala lite" med sin exfru för några år sen.

och det faktiska resultatet av heder eller svartsjuka eller kontrollbehov eller whatever är just: whatever, samma sak, lika illa. möjligen ska man angripa problemet på olika sätt men kom igen - det är brott man betalar för, aldrig motiv.


dagens bild: clementiner - kids love 'em!

 

statistik,
serier
(tis-ons):

 

24 - 5 avsnitt
s2e14, 9 p.m. to 10 p.m.
s2e15, 10 p.m. to 11 p.m.
s2e16, 11 p.m. to 12 a.m.
s2e17, 12 a.m. to 1 a.m.
s2e18, 1 a.m. to 2 a.m.

gilmore girls - 1 avsnitt
s6e12, just like gwen and gavin

ca. 250 min.

statistik,
läsning
:
 

HP and the order of the phoenix
ca. 100 min. (-> utläst)

ca. 100 min.

 

* jag vet, antalet existerande gnäll på denna fina svenska institution kan fylla upp oändligheten, men låt mig nu gnälla bara lite till i alla fall.

** och den gången sa man att straffet måste bli högre för stenkastarna eftersom det var en attack mot demokratin, syftandes i det fallet på EU-toppmötet som representant för denna. men ett toppmöte är inte en EU-institution, det är helt utanför EU:s formella styre och mer likt en konspiration av ett hemligt sällskap än nån jävla demokrati. och hur fan vet man att de inte bara ville kasta in en fet gatsten i ett skyltfönster och sno ett par nike?

så lay it off, tills ni uppfinner mindreading.