bulgurblogg | Strt | Bck | Fwd | Arkiv | Kommentera

--- mån.28.nov/05 ---

det verkar fan som att jag måste införa "veckans dumpopulism" som ett återkommande inslag. på en annars bra föreläsning idag slank en gammal idiotisk nationalistmyt ur föreläsaren. av en slump dök George Soros namn upp, och dat fool till föreläsare drog den gamla valsen om att det var Soros (eller ibland säger man bara att det var "utlandet") som ensam spekulerade svenska kronan i sank '92. jag bli så trött.

såhär var det egentligen: de gamla fina svenska exportföretagen (läs: Wallenberg) toksålde svenska kronor för att få valutan devalverad. för att få högre (export)vinster utan att lyfta ett finger. för att få lägre reallönekostnader. för att kunna säga att man behövde högre arbetslöshet i sverige för att få bukt med inflationen. som de själva skapat. thank you!

och det här jävla "hotet från utlandet" var på alla kvällslöp. det var lasermannens tid, och jag var alldeles för ung för att fatta nåt och kunna säga ett skit.

- - -

Sanna är i london med sin syster, så det blir nerd life galore i ett par dagar. å så mycket pommes frites med cheap remoulad jag ska äta*, å så mycket wire jag ska se.


dagens bild: Sanna i solen, på hösten.

 

statistik,
serier:

 

the wire - 1 avsnitt
s3e05, straight and true
s3e06, homecoming

ca. 120 min.

statistik,
läsning:
 

harry potter and the prisoner of azkaban
ca. 50 min.

ca. 50 min.

* hett tips: änglamarks ekologiska pommes frites är
fan det godaste man kan köpa i affär. det ska vara
de tjocka pommes frites, inte strips. och låt dem bli
nästan svarta! du kommer önska de gjorde påsarna
strörre.