Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- lör.9.juni/07 ---

Alltså jag älskar det här stället.

Även när jag i största panik kryssade stan runt för grejer till ramfixandet igår gick jag omkring och insöp nöjdhet över att vara i Sundsvall. Det är fan the shit. Att man är här samtidigt om Yoho gör det inte sämre, få andra jag känner skulle vara lika på, eller för den delen drivande, för en rejäl sundsvallsutgång på whichever ställe det är som gäller för ungdomen just nu (vi har gissat på Oscar). Det blir ikväll alltså, kommer bli fääätt.

Det kanske är nåt med sommaren också, jag satte ju inte min fot här på hela förra årets sommarperiod av various anledningar, och det är ju inte samma sak under julperioden (kallt, och mer betoning på catch-up-hets med alla gamla vänner).

Panik över rambygget var det ja. För det går ju verkligen inte att ens tänka på att det ska gå smärtfritt att köpa en färdig kilram som inte finns i rätt storlek och alltså behöver sågas och sen sättas ihop på alternativt sätt.

Det blev ett hörn som fick en intakt ihopfogningsbit, där var allt frid och fröjd. Sedan var tanken att spika ihop de nya hörnen jag med möda, och i galen solvärme på balkongen, fått såga till.

Gick ju sådär. Först var det krasst med spik hemma, så jag fick ta vända nummer två till Clarran Ohlson och köpa sånt, men när jag skulle slå i den första blev det tydligt rätt snabbt att skiten skulle spricka järnet om jag fortsatte.

Lim!

tänkte jag, det lär funka hyfsat. Surade för att jag inte kommit på det innan onödiga shoppingturen. Så limmade jag, det fanns bara en sorts lim, men jag hoppades på det bästa. Ramhelvetet var i alla fall, galet nog, tillsågad hyfsat snyggt trots halvhöftande från min sida, men vissa punkter fick matas med extra mycket lim så luften mellan bitarna fylldes ut.

Sen kom jag på att smartaste sättet kanske istället varit att fixa hål vid varje bit, i hörnen, och binda ihop, men det var ju too late för det. Surade lite, men inte så farligt för det. Skiten satt ju ihop redan.

Sen skulle the canvas spännas upp. Och förutom nån millimeter snett satt den jävligt exakt storleksmässigt, uppmåttningen hade gått fint. Och jävlar vad fint resultatet blev. Se sista bild nedan, fool.

- - -

Studenter ja, jag fångade några suckers på bild, men även syrran, fast på ett värdigare sätt också. Men det var väldigt tydligt att det är skillnad på Göteborg och Sundsvall i studentfirandet. Först har man inte musik på bilarna här. Sen är det i Göteborg inte en jävel som bryr sig om deras kringåkande på avenyn, medan det här i Sundsvall var fler som stod och kollade än det var folk på flaken.

Kanske därför de försöker attrahera med musiken i Göteborg.

Sen var det free wine och god Lasse-mat på mottagningen och jag kanske inte blev så rund under fötterna, men när jag hookade upp med Yoho och hennes kompisar blev det lite mer. Vi hängde vid ån bland lyckliga högstadieelever som på den gamla goda tiden och gjorde ett försök på O'leary's som hade nån slags hiphopklubb, som väl var sådär, men jag var danssugen så vad gör man. Men när bästa låten kom (Outta control RMX m/ Mobb Deep + 50 cent, en av de två riktigt bra låtarna på annars sådär-bra albumet Blood money) bröt de direkt efter första refrängen för att det var dags för lokala rapparna Tour de Force att köra sin grej, och de har ju blivit bättre sen jag hörde samma medlemmar droppa sugiga freestyles på Domsaga som 14-åringar, men inte vad man var sugen på just då.

Jaja, det blev en early night i alla fall, riktiga utgången ikväll som sagt. Jag är grymt peppad. Hoooometoooown!.

- - -

En sak till: Fan vad Sofia imponerade på mig. Till studentfirandet behövde hon förstås alkohol. Hon bad mig handla ett gäng cider. Jag köpte henne sex stycken, och ställde in påsen på hennes rum. Sen frågade mamma var den kom ifrån, för hon hade ju köpt också.

Varpå Matilda sa detsamma. Plus att hon gått både dan innan och samma dag. Vad Sofia alltså gjort var att fråga oss alla tre utan att säga att nån annan gått, och därigenom skaffat sig mera supmedel. Så jävla vågat! Jag tokgarvade och yrkade stenhårt på att hon skulle få behålla allt.

Sen mådde hon ju också därefter i morse.


Limmet torkar på balkongen.


Promenad till studentutsläppet.


Petter är en av få jag känner som umgås med såna människor som kan få för sig att raka av håret på den som däckat på en fest.


Nöjd #1.


Nöjd #2. Dock coolare om man kan känna the rough material.

statistik,
serier:
tot. minuter:
inget. ca 0 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
inget. ca 0 s.
  [regelverk]
taggar:
sundsvall, dråpligheter, studenter, supa.