Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- fre.13.okt/06 ---

(Varning! Potentiellt galet tråkig nerd shit ahead.) Dagens fan vad jag blir trött: datorjävel. Så jag har haft problem med random freezes dårå, eller inte så random, i princip vid samtliga tillfällen man försöker 1) spela upp musik 2) göra musik 3) redigera bilder 4) skriva blogg. Plus lite annat. Mitt hetaste förslag på vad felet var: strömförsörjningen åt helvete. Så jag köpte ett nytt chassi igår som jag suktat efter ett tag (fatta hur svårt det är att hitta seriöst snygga datordelar!) som hade ett strömaggregat inkluderat. Jag är för länge sen less på mitt gamla skal som bara ser ut som ett ufo, och det kostade mig ändå bara ett par hundra mer än att bara skaffa strömgrejen.

Men det första som hände efter att jag flyttat alla inälvor från det gamla till det nya chassit var... ingenting. Tryckte på on-knappen, ingenting hände. Olika skräckscenarion dök upp i huvudet, kortslutet och hela skiten åt helvete var väl nummer ett där, men jag bestämde mig i alla fall för att låta det ligga ett tag och söp till en smula med Anna the roomie och hennes kompis Joel som var på besök istället. De försökte få med mig ut också, men jag skulle faktiskt till B-town idag så jag bangade, och de verkade inte ha kommit längre än gamla vanliga Kelly's och sen taxi hem så det var nog ett smart drag.

Och problemet gav med sig idag, eller, jag petade in allt i den gamla burken igen, inklusive nya strömgrejen, och den gick igång. Antar att det var det där med kopplingen från on-knappen till moderkortet, som inte riktigt stämde överens, som ligger bakom skiten. Orkar inte riktigt ta itu med det nu, och jag får väl min laptop snart också (men den är såklart duktigt försenad!).

Men. Det som är riktigt sugigt är att det kanske inte är lika frekventa random freezes längre (har inte hunnit testa så mycket än, men så fort man försöker göra om en fruityloopsfil till ljudfil händer det på nytt, och just den utlösande faktorn var det första tecknet på att nåt alls var fel, när problemet först dök upp nån gång i somras.

Pengar i sjön med andra ord. För att inte tala om arbetet, och paniken.


En helt annan plats.

statistik,
serier:
tot. minuter:
this life
s1e02, happy families
s1e03, living dangerously

lost
s3e02, the glass ballerina
ca. 125 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
låt tistlarna brinna
- ca. 85 s.
ca 85 s.
  [regelverk]