Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | paparkaka.com


--- lör.27.maj/06 ---

Våra jävla grannar alltså. Igår var snubben under oss igång och bankade på sin dörr utan att bli insläppt. Verkade full. Supit bort nyckeln och bruden ville inte släppa in honom? Ingen hemma ens? Och så imorse: halv fem slamrar han omkring som fan och börjar hojta hallå, aaaj, och sedan nåt som mest lät som ett hockeymatch-rop, typ whåå-åå-o-åå-å (helt omöjligt att beskriva i skrift men man fattar när man hör det). Nej, inte för att få nån slags hjälp av sina grannar - hans flickvän var nämligen hemma, för efter ett nån timme gick det över till ett av deras vanliga bråk istället.

Men att jag inte fick sova på grund av det (nej, lägga sig igen efteråt om jag redan tvingats upp fungerar inte för mig) gav mig tid för ett 24-maraton innan jag skulle börja jobba på eftermiddagen i alla fall.

Det är sjukt roligt att den velige klantpresidenten i säsong 4 och 5 är så lik Nixon. Det är också trevligt att man äntligen petat in en skurk bland staben i Vita Huset, jag menar - nästan varenda säsong har haft en förrädare på CTU, så det här var verkligen på tiden*. Mindre trevligt är dock att man denna gång verkar dragit till med tjetjenska terrorister som denna säsongs skurk (eller, de är för fega för att nämna landet vid namn, men det är väldigt uppenbart). Därmed kör man indirekt på Putins trevliga linje att Tjetjenien ska sluta kämpa emot och böja sig för ryssen.

Det påminner mig för övrigt om det mycket skojiga klippet feat. Anna Lindh jag såg för några år sen (minns inte vilket program dock), som SVT säkert aldrig mer kommer våga visa på grund av hennes nuvarande helgonstatus. Man hade petat ihop klipp ur två olika intervjuer till ett mycket talade exempel - angående ryssarnas behandling av tjetjenien säger hon i den första intervjun att man inte kan bomba bort terrorrism, men nåt år senare, angående USAs behandling av Afghanistan, säger hon att de har all rätt att härja runt i jakten på sitt efterlysta skäggo.

- - -

Och så dagens arbetsbonus: smörgåstårta! Ibland är vården ett bra sätt att tjäna sina cash på.


dagens bild: jordnötsringar i skål eller öronmanet?

 

statistik,
serier:

 

24 - 6 avsnitt
s5e03, 9 a.m. to 10 a.m.
s5e04, 10 a.m. to 11 a.m.
s5e05, 11 a.m. to 12 p.m.
s5e06, 12 p.m. to 1 p.m.
s5e07, 1 p.m. to 2 p.m.
s5e08, 2 p.m. to 3 p.m.

buffy the vampire slayer - 5 avsnitt
s1e10, nightmares
s1e11, out of mind, out of sight
s1e12, prophecy girls
s2e01, when she was bad
s2e02, some assembly required

ca 465 min.

statistik,
läsning:
 

inget.

ca 0 s.
  [regelverk]

* Helst hade jag förstås sett en ond president, men så långt har jag svårt att tänka mig att Fox skulle gå.