Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | paparkaka.com


--- lör.20.maj/06 ---

OK, here we go. EM-festen är inte i Göteborg i augusti och handlar om friidrott, den är ikväll, och handlar om eurovisionsschlager. Här är the longest bloggin-lägg ever, featuring...

TOPP 9 rättmätiga länder att slippa kval nästa år:
(jag fick inte till 10 stycken)

9. Finland (hard rock hallelujah)
8. Lettland (i hear your heart)
7. Frankrike (il était temps)
6. F.Y.R. Makedonien (ninanajna)
5. Bosnien-Hercegovina (lejla)
4. Sverige (skärp dig!)
3. Ryssland (never let you go)
2. Rumänien (tornero)
1. Ukraina (show me your love)

Det är mycket att förklara sig med, så jag drar en rejäl harang: Ukrainas låt är inte av denna världen. Obestridligt bäst, även om jag måste reservera mig för att folk kommer rösta som gamla ruttna rovor. Lordi är visserligen bara med på novelty-meriter, men låten är faktiskt ok och skulle vara riktigt bra med lite bättre röst. Dessutom finns det nåt gött 80-talsriff därinne som förtjänar cred. Lettlands vokal-grupp har sina poänger, det blir lite queenkänsla i melodin ibland - och dessutom är det ju det enda bidraget som är live rakt igenom. Frankrikes Il était temps är det ingen annan än jag som gillar, men varje år finns det en sån låt (och jag har rätt varje gång). Det är helt enkelt en egentligen bra låt som lökifierats av sitt sammanhang, och skulle man bara ta sångmelodin och lägga ett spännande komp skulle den bli hur bra som helst. Jag funderar seriöst på att göra en cover.

Sen har vi Makedoniens Ukraina light. Den är bra för att vara generic (det har varit fullt av bidrag med exakt den rytmen i år, men bara Mak. och Ukr. gör det bra), och refrängen är catchy nog, titeln gör väl sitt där. Bosniern Hari Mata Hari (namnet!) har gjort den enda balladen med riktigt stor chans i tävlingen. Frikyrkosatan bröstar sig som fan i pressen, men lär få nöja sig med en fjärdeplats. Rysslands Dima Bilan har en show jag skulle låta vinna på egen hand, men samma sak gäller för både den killens personlighet och för den underliga frasen flesh of my flesh, bone of my bone. Slutligen är jag charmad som fan av Mihai Traistarius galna operafalsett i Tornero och refrängen räcker långt även om den riskerar att hemsöka oss hela sommaren. Nästa steg då:

TOPP 3 kalkon:
(jag fick skära hårt för att få ner dem till 3)

3. Irland
2. Moldavien
1. UK

Jag ville ha med twistfjanten från Danmark också, men ett topp 3 är för snyggt för att bryta, och nej, we are the winners säger sig självt, jag behöver inte ens ha den på min lista..

Anyways: Irland alltså. Jag har väl redan sagt allt där egentligen (se bakåtlänken), men Brian Kennedys frisyr är för övrigt inte heller särskilt fin. Sedan har Moldavien uppenbarligen fastnat i pajasträsket efter mormor förra året, jag menar and i give you my choco - vad fan betyder det? Det låter snuskigt i alla fall. Men det skall också sägas att de har tagit med sig den enda rapparen i tävlingen som faktiskt kan rappa, även om han inte är särskilt intressant. Vilket för oss till big UK. Åk hem!

Nej Daz Simpson, jag vill egentligen inte vara sån, men man ska fan ha rejäla meriter om man ska hålla på med rap när man uppenbarligen passerat 40. Och alla som jämfört låten med another brick in the wall pt. 2 bara för att det är nåt löst skol-upprorstema ska fan hålla käften.

(Dock var största kalkonen i hela tävlingen Monaco, men de åkte ju ut i kvalet och topp 3 är reserverat för finalen.. Severine Ferrers la coco-dance var i alla fall så intetsägande och hade så atonal refräng att jag inte ens kunde avgöra om det verkligen var falsksång jag hörde! Och showen knäckte visserligen inte Andorras skäl-att-återigen-använda-fåniga-ord-som-raffset, men... oj så dåligt.)

- - -

Annars då? Jo, P3 franks buffy-special häromdagen, med Orup och Göran Gillinger som nördiga fans, har fått mig och Sanna att börja se om allt från början. Tack Navid.


dagens bild: uppsatsvin och dito tilltugg.

- tbx till paparkaka.com -

statistik,
serier
:

 

buffy the vampire slayer - 1 avsnitt
s1e01, welcome to the hellmouth

ca 45 min.

statistik,
läsning:
 

children of the mind
- ca 30 s.

ca 30 s.
  [regelverk]