Äckligt jordnära. Medveten varje steg.

Jag var aldrig en sån som vände tvärt och slog igen dörren hårt om mig när det påtalades att mina kläder eller nån sminkning i tonåren var en fas. Visstejagväl. Jag kom hem från skolan i svart enkel klänning, rundade hörnet om grannarnas hus och hon där i trädgården kallade den glatt för kaftan. Jag påtalade fakta (orka förklä ordet bara för att jag var man som bar plagget), men jag tillade inte Jag ska se ut såhär hela liiivet! för det var väl skit samma.

Min samhällslärare i tvåan inför en studieresa till Rumänien, generat: Det är nog bra att inte ha sånt där svart runt ögonen när vi åker dit… Och jag bara Nä det är väl för fan klart. Jag sa inte att Det är goth 4 life och ni kan ju ba deal with it!, precis som jag just nu inte skriver det här för att visa min förträfflighet och min tonårshjärnas supremacy över din tonårshjärna. Hallå, jag sa ju det fanns faser ändå. Bara att jag inte hade illusioner om att komma undan med vad som helst senare.


Treat4u.com: Jag 2000. Le.

Det är samtidigt en smula trist, för det är precis den där saken som gör att jag inte siktar högt och jobbar för drömmen idag. Räknar med att inget få, och lever därefter. Jag hade fortfarande släppt en hel del på vägen även om jag varit drömjägare förr, men istället för att vara bergsäker på tonårsvärldsbilden även idag hade jag i alla fall kunnat vara bergsäker på en lite mer verklig vuxen dröm. I am not. Jag har inte ens någon riktig dröm, förutom att jag hoppas, hoppas, en dag få vara värd för Sommar i P1 (detta inte ens för att välja musik. jag ska ha så jävla lite musik).

Gillart och gillart inte. Det är skönt att känna sig mer lugn än en målsträvare som aldrig i helvete kommer att komma fram, det är skönt att faktiskt tycka det är lugnt att (förhoppningsvis?) landa på ett 9 to 5 sen, det är ju ändå dessa som driver landet, men det är ibland jävligt trist att vara en som lägger ner halvvägs. Å andra sidan har jag fan skrivit blogg i fyra år snart fast jag trodde det skulle dö. Gott så.

– – –

(Och bara medan jag skriver det här hittar jag följande formel. Fan då.)

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Äckligt jordnära. Medveten varje steg.

Comments are closed.