Let it be known.

Det enda som verkligen fått mig att vänta är inte mitt svepskäl att det varit svårt att skriva ett slutord. Det är förstås att jag inte vet hur fan det skulle släppas egentligen. Men, serru, nu är det så att jag har ett launch place genom ett gästblogginlägg (var? no tell) om några dagar eller så och därmed är remixen klar. Den jag tjatat om alltså, som inte någon utom mina bollplank riktigt fattat vad det är. Det beror mestadels på att jag inte vill få det förstört av att orginalupphovet hör talas om eller lägger sig i. Men här är the prefix to remix:

Jag läste en bok jag tyckte var löken. Boken är (ännu) en antifeministisk kampskrift till förmån för alla män som behandlas orättvist av egofeminism yadayada. Alltså kort och gott att jämställdhet skulle användas som verktyg för något slags maktövertagande och att på alla punkter där män behandlas sexistiskt skulle feminismen ligga bakom. Naturligtvis används inte termen sexism, däri den viktigaste motpoängen. Jag är trött på att höra en massa mothugg som lika gärna kunde vara argument för män att vara feminister. Precis så trött som jag är på tron att feminismen ser kvinnan som helgon, eller alla dåligt underbyggda hörsägen-historier om isbergsantal av oskyldiga män i fängelse. Så jag tog boken som .pdf och skrev sidorna fulla med kommentarer och mothugg. Live battle, sparat i samma format, och efter varje kapitel noggrannare genomgång. Där det förut bara fanns arg manlig reptilhjärna finns nu en sorts dialog som kanske inte håller sig vänlig alla gånger, men det är svaren staplade på det sätt som krävs. Det är ett av sätten att remixa en bok. Det finns andra.

Men snart finns här, som förstasida, direkt åtkomst till härligheten. Bygg hypen.

This entry was posted in public announcement, seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Let it be known.

  1. Pingback: LSM » Gustav har något på gång

Comments are closed.