Emancipation on hold.

Ja, det kanske är rätt att titeln som menar att Mariah Carey är fri inte stämmer när det inte helt uppfyllts ännu, eftersom brudar i diva-genren fortfarande råkar ut för missuppfattningen att de skulle vara dumma i huvudet. SvD och en massa andra tidningar (såg det först i Sundsvalls Tidning såklart) tycker det är en bra idé att köra notisen om matematikern som av nån anledning valt att lägga energi på att bli upprörd och besserwissra långt värre än jag nånsin skulle gjort.

Senaste, skitbra, skivan heter alltså E=MC2 och ska stå för Emancipation lika med Mariah Carey gånger två. Då rasar Math-man Leslie och menar enligt SvD (eller snarare TT) att hon missuppfattat Einsteins relativitetsteori. För det första kan man då anta att Carey skiter fullständigt i om en vitsig titel verkligen överensstämmer med det den anspelar på, det är ju ändå viktigast att markera att det alltså är fråga om förra albumets titel igen, fast del två. För det andra kan man anta att hon skulle tycka det var underligt att Leslie inte rasat tidigare när skivan ändå släpptes i April och titeln förannonserats långt före detta. För det tredje kan man anta att TT inte har koll på att ekvivalensen mellan massa och energi och relativitetsteorin är två helt olika vetenskapliga gärningar av Einsten.

Och även om Leslie alltså inte sa ett smack om relativitet i orginallackandet kan jag konstatera att han är en mupp som borde gå och lägga sig. Eller köpa en fin ny R&B-skiva av M. Carey kanske?

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Emancipation on hold.

Comments are closed.