Jag lovar att sluta prata om True Blood strax.

Säsongen är ändå över. Måste bara lite såhär efter att jag sett klart (no spoilers, bara chilla) påpeka den fetaste logiska buggen i serien. Fattar inte att jag missat att tänka på det innan, men det tog ju ett tag att få se de sidorna av vampyrerna. I alla fall. Vi har alltså, för den oinvigde i serien, situationen att vampyrer är komna ur kistan och alla vet att de finns. Syntetiskt blod att tillgå etc. Det finns grupper som vill utrota dem på ena sidan och på andra sidan vampyrorganisationer som kräver lika rättigheter. Sista avsnittet innehåller en nyhetsrapport där det berättas att vampyrer nu får gifta sig.

När serien startar är det förstås inte helt utan kontroverser vampyrerna får leva med människor. Precis som med allt annat härjar fördomar och ofogade utfrysningar och attacker, men trots allt är de formella rättigheterna desamma och verkar ha gått rätt fort att ordna också. Men rätt snart märker man att graden av utfrysning ändå är jävligt hög och de enda som verkar vara intresserade av vampyrerna är fangbangers (underbar fejkslang!) som vill ha sex med dem. Alla andra är skeptiska eller hatiska. Så hur i helvete fick de rättigheter så fort!?

Du behöver inte gräva så länge innan du fattar exakt hur lång tid det tog för svarta att få rättigheter. Homosexuella att få gifta sig samkönat (nä precis, inte ens här ännu). Kvinnor att inte behöva vara laglösa mot våldtäkt inom äktenskapet. Inte fan är vi väl i den utopin ännu att en ny främmande ras har noll tid till sin rättighet? Jag köper inte det samhället. Särskilt inte när det faktiskt visar sig allt eftersom serien går vidare att det inte är särskilt få vampyrer som fortfarande inte drar sig för att kalasa på människor lika mycket som de alltid verkar gjort, eller att de dessutom har det mest medeltida inbördes rättsystemet ever, typ som att vi skulle låta s.k. hedersmord vara helt ok (nä jag vet att det inte är en helt kosher sak i berörda kulturer heller, men du fattar).

Så var förstås även den lilla epilogen/upptakten till säsong 2 i slutet av sista avsnittet EXTREMT töntig med värsta Scooby doo-gapskriken vid likfynd. Dock måste jag ge lite props också till den underbara scenen efter ett visst dödsfall, typ avsnitt 7, där någon körde en tvättäkta crying while eating av den sista pecanpajen som den bortgångna bakat. Priceless.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jag lovar att sluta prata om True Blood strax.

Comments are closed.