Mystik Schmystik.

DN skriver om nån surjävel som tyckte det var en kränkning att se hur man själv ser ut. Jag tycker förstås det är en fabulöst rolig installation och önskar jag hört om det tidigare så jag kunnat gå dit while in town. Men vad jag mest tänkte komma till var gällande sista stycket (jag tänkte säga klicka länken för fan, men orka dryga sig):

– Jag är ingen sur gammal tant, men vad jag upplevde på Bonniers konsthall är över gränsen. Det är så mycket som är snett i samhället i dag. Inget är hemligt längre. Man ska öppna alla lådor och ta bort all spänning och all intimitet. Det är bara skit, helt enkelt.

Alltså. GyllenZandén dissar jämställda mannen, folk slentriansäger att spänning och mystik är borta. Men är mystiken nåt man måste värdera så högt? Och egentligen, FINNS det nån jävla mystik? För vafan menar man med det? Att vi ska springa omkring okunniga om både egna och motsatta könet eller whatever, är inte det lite idiotnivå?

Vet du vad som är det sexigaste och mest tändande som finns? Att prata om sex. Och det på vilket jävla teoretiskt och sedelärande sätt som helst. Prata om vad man fucking gillar, eller att plötsligt få in lite dirt eller naket i ett trist vardagssammanhang, för min del får man gärna laga cykelpunkteringen naken och jag kommer inte tycka det är too much. Jag kommer gilla det.

Mindre dolt = intimitet. Fatta.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Mystik Schmystik.

Comments are closed.