Kuken sitter i hjärnan.

Haha man bara går omkring och tänker med könet. Eller jag ska bruka allvar. Det har varit bisarr upplevelse på föreläsning med “Hjärnan” Dahlström i mina nuvarande studielokaler, Ekocentrum-branchen av Chalmers.

Det bisarra kunde tyckas vara föreläsningen i sig, men den var tämligen ospektakulär. Det bisarra var istället a) placeringen – en sektion som ser ut som ett mini-Tom Tits inne i Vasahuset har nån slags platå en trappa upp med ett café, och i den skulle vi sitta. Tjena akustik. För Sundsvallsbor kan jag bäst likna miljön omkring denna upphöjda del som typ Kulturmagasinet rakt av. b) fikat – de pålästa hade fått höra att det skulle bjudas på fika, men ingen av oss anade att det skulle vara gratis vin & ost, plus lite basic kaffe/te & macka. Till macka tillhörde en… brödrost! Jag ville inte bilda kö, så det fick vänta tills efteråt med rostandet. Mobilbloggen har bild.

Nå. Föreläsning var det ja.

Jag är ju som kanske väntat, och för vissa välbekant, inte en vän av detta här biologitugget som Dahlström m.fl. reppar. Naturligtvis gick jag därför in med förväntningen att nu jävlar ska det bli kontrovers och het debatt (alternativt creepy väckelsemöte, beroende på publik). Men istället var det bara lite kort droppande av hjärnskillnader åtföljda av en massa halvhjärtade brasklappar och några små grodor då och då. Allt som allt väldigt mycket mindre provocerande än senaste boken antagligen är. Hjärnor, skillnader, manlig/kvinnlig hjärna, kan vi säga så när hon ändå själv drar fram att en fjärdedel av folket har en perfect mix av hälften “man” hälften “kvinna”? Att vad man har för organ inte behöver vara nåt speciellt alls för hjärnan kör sitt race ändå. Gud, vad ska vi med sånt där till när vi ändå inte kan generalisera på riktigt efter vad vi ser framför oss.

Men lite nyttigt fick jag i alla fall till the remix, en viss herre gör övertolkningar av en viss dams redan befintliga sådana. Hej och hå, du får se i sinom tid.


I vilket fall, she’s got the look.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kuken sitter i hjärnan.

Comments are closed.