Samhället är bara dåligt.

Jag vaknade imorse och var inte särskilt upprörd över borrandet på våningen ovanför. Det är mig egalt att bli väckt tidigt om jag sovit nog. Jag kom på en bra och lite väl snuskig text för min lättgenerade hjärna medan Link sov vidare. Var nöjd så, så jag gick upp själv. Gick ut, och slogs i ansiktet av den förjävliga dagen samhället bjuder mig idag.

Lagen som är stor snopp på all demokrati har med knapp majoritet röstats igenom (jävligt stort), Sverige har åkt ur EM (inte så stort) och den oheliga institutionen vid namn Västtrafik har demonstrerat denna kukstads kulturfientlighet och gjort mig till en flumhippie (för mig: jävligt stort). Vi tar det baklänges, de två stora:

Häromnatten pimpade “någon” (jag vet, men no tell) våran lokala Mildvädershållplats. Hängde en lampa, lade in en matta samt hängde rosa gardiner i väntkuren. Målade bänken och sopkorgen turkost. Det var skitfint och varenda jävel som väntade på vagnen var glad, folk fotade det och snackade om det. En tant kom fram till Meph och var helt lyrisk. Meph ringer i skrivande stund för att berätta att Mats sett lappar från folk som berömt tilltaget. Och nu är kalaset slut. Ett enda jävla dygn senare har Västtrafik from hell skickat en officiell hållplatsservicebil med en snubbe som står och tar ner alltihop just som jag kommer ut från Link på vägen hem.

Era jävla äckel. Jag trodde inte ens jag skulle bli så upprörd av att se allt tas ner. Men det bubblar upp av sig själv och jag känner mig förvandlas till någon som använder ordet kultur väldigt brett och ordet kulturfientlighet överhuvudtaget. En hippie som älskar allt fint och hatar The Man. En tant som vill ha lite flärd och blommor hemma. Ja, det är den jag är. Och den här staden kan dra åt helvete om den inte ser skillnad på en slabbig tag i gult eller en krossad ruta, och nånting som faktiskt gjort människor glada. Åt helvete.

Vidare. Jag kommer hem i ilska och berättar för Meph som käkar sin frukost i köket. Vi klagar ihop, JOV kommer in och är den enda av oss som nyktert förutsett att det självklart inte skulle vara lokal ungdom som skulle sabba utan V-traffic själva. Jag frågar i förbifarten hur det gått med FRA och nästa slag i ansiktet träffar.

Era jävla äckel, pt II. Nu är vi tydligen underkastade något som inte ska förekomma i en modern demokrati, och det finns bara en sak att göra. Härmed uppmanar jag alla att störa trafiken. Inled, fyll ut, och avsluta varenda mail, varenda samtal, varenda blogginlägg med ord som bomben, the stuff, heroin, crackpiporna, jihad, al qaida, imperialistiska svin, sedelpress, kuppen, planen, konspirationen, dådet, world trade kuken, napalm, reinfeld är också dödlig, the grassy knoll, statskupp, justitiefuckingmord. Nu rättshavererar vi dem alla åt helvete och så var det med det.

Det här var kuken. Nu får man bli kanon på midsommar. Eller redan ikväll.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Samhället är bara dåligt.

Comments are closed.