Jo, vi skulle fan ha en ombudsman.

Navid listade some stuff som folk irriterar sig på. Punkt nummer två innehöll något spännande att tala om. Vem bättre lämpad än jag (guldbokstäver)? Just det. Människor irriterar sig alltså på…

2. Att de inte “får” plats och att andra människor “tar” plats. Jag vet inte hur många kvinnliga vänner jag har fått förklara det för. Plats är inte en mänsklig rättighet, det finns inte en Utrymmesombudsman. Gör din plats, gör dig oumbärlig, scanna dina goda sidor och visa dem. Tryck upp ett visitkort med ditt namn i guldbokstäver.

Jag har erfarenhet från båda sidor. Min klassiska självbild har varit som mes, vilja vara säker innan jag talar (eller tro jag är säker), eftersom det har varit lång tids verklighet. Samtidigt som vänner och fiender idag stört sig på mig för en dryghet som bevisligen tittar fram ibland, eller för den delen trott jag ljugit när jag sagt jag är blyg, bara för att jag kan snacka satan om det krävs och jag är på humör. Nämnde jag gången då Link blev varnad för mig för att jag skulle vara en player? (Eller då Ljudtekniker-Anna gapflabbade åt detta faktum så hela vagnen tystnade.)

I vilket fall. Som jag varit inne på tidigare har jag en tes om driftigheten, och att till viss del kunna dela in folk i driftiga eller ej. Det är alltså inte så jävla lätt att hala fram det där visitkortet med guldtext för nån som inte redan är stark nog och/eller aldrig uppmuntrats till det, och det är aldrig nåt fel i sig att vara driftig men det är sjukt viktigt att vara medveten om att inte alla talar med samma självsäkerhet. Det har aldrig bara handlat om ett medvetet nedtryckande (det gäller för nedtryckta att fatta detta också), det handlar mer om att inse att man kan vara avskräckande både utan sin mening och med sjukt små medel.

Men så var medvetna. Det går att använda sin egen självsäkerhet för att hjälpa fram de utan. Navid, jag vet att du gör det, du är lite av mitt ideal på den fronten. Så var medveten.


Jävligt mycket space finns det.

Fan nu har jag ju nästan sabbat min BBW pt. II, den skulle ju handla om just detta. Eller så gör jag en mellandel om ett annat missförstånd (grupptryck) och återkommer med even more input i en trea.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.