Så jag skriver om Mello i två inlägg

Genomgången ska med också. Bäst & sämst. Det vanliga.

Bäst naturligtvis Bengtzing. Hon var lite seg i starten så jag fattade inte att det var en riktigt fet låt först, men sen kom refrängen och allt funkade. Och det var rejält mycket bättre gjort andra gången den framfördes som sagt. Dessutom hade hon snyggast kläder. Allvarligt, det här är låten jag kommer gå omkring och sjunga på sen även om den inte riktigt är lika bra som Jag ljuger så bra. I alla fall inte texten.

Perelli var tvåa, men ni vet ju vad jag tycker om den saken redan. Ska vi snacka om nåt roligare kan jag ju fråga dig om du förstår exakt hur sjukt radikalt det är att ha ett bidrag som handlar om häxbränning i ett sånt här sammanhang? Heeeelt vansinnigt alltså, och jag må tycka folksagotexter är lite lamt och whåå-håå refränger ganska tråkiga, men props för temat och den bisarra scenshowen ska fanimej Nordman ha. Små props ska nog Fronda också ha för att ha hittat ett sammanhang han inte är pinsam i. Lägger han ner alla hiphopanspråk och fortsätter halvsjunga så kan jag acceptera det. För det har ju egentligen alltid varit ok musik men pinsam rap som varit grejen med honom. Ja, pinsamma texter verkar ju fortfarande vara en grej (och långa Yeeeaaääään), men det är ju en annan historia. Jag sa ju inte att jag skulle gilla det. Synd att det inte blev kalkon iofs, det har saknats bra kalkon ett par veckor.

Det närmsta man kom kalkon var väl Pame, herregud vilket skräp (let’s take the fight for the right to the night!? surely you jest). Men det är fan berättigat till ett par radikalitetspoäng att snubben, som nån i GP skrev, hade “tjejkoreografi”. Annars bara blekt när det var dåligt. Strömstedt, Sibel, Calaisa, hur lät era låtar egentligen? Jag minns noll. Jag minns bara att Sibels låt var tight framförd men inte hade nån struktur. Vad var vers, vad var refräng? Fanns refräng? Nä du, det blir inget med en sån låt.

– – –

Då har vi alltså en final att vänta oss där de enda tänkbara vinnarna, om vi ska ha en riktig chans i Eurovision, är Linda Bengtzing, Sanna Nielsen eller Ola. Om den sistnämnde går vidare från Andra Chansen förstås, bara mina hatobjekt är väl garanterade en återkomst därifrån. Jag tänker lägga pengar på att rösta, så mycket bryr jag mig.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.