Orättvisan

Miss Travel – How It Works from Miss Travel on Vimeo.

Affärsidén: Är du attraktiv kvinna reser du jorden runt gratis med rika män som vill ha sällskap. Eh.

Videon i sig är naturligtvis en lyxresa rätt ner i ångestkammaren, men hey, de bara gör som alla andra och nyttjar rådande strukturer. Eller ett skämt. Värst är som vanligt den internationella mansaktivismens brev på posten i kommentarsfält, bloggar, och på twitter:

“For free, yo! Something tells me that if one were to take the general demographic into consideration, there would be far more beautiful female profiles available as freeloaders, er, willing traveling companions than guys.”

“Life is short, so why not drain an honest man’s money for free?”

“Finally a way for attractive women like me to get noticed while getting free travel across the world!”

“I have boobs I could totally become a Valet hooker, I mean a Travel Dating woman”

“You’re attractive, but lacking the money to travel and generally a whore? There’s an app for that!”

“Hey, tu es belle et séduisante ? Deviens une pute de luxe qui voyage !” (Ca “Är du snygg och förförisk? Bli lyxhora som reser runt!”)

[…the list goes oooon and on, kolla “All” på twitterlänken]

Just det, orättvisan i att män alltid får betala och kvinnor glider runt på sina räktuttar. Den var påtaglig. Horor. Inga andra problem kunde påträffas i scenariot. Eller? Jo:

“Yeah attractive ladies, Travel to a foreign country with a rich stranger. What could go wrong?”

Aaah, dumheten!, förstås, i att försätta sig i farliga situationer efter vilka man antagligen får skylla sig själv. Att det uppenbarligen finns strukturer som uppmuntrar kvinnor att använda sin kropp till en beroendeställning inför män med pengar, det struntas det i.

Allt ovanstående är dessutom lika äkta och vidrigt även om hela videon är ett skämt. Nu då? Ja, det är väl bara att luta sig tillbaka, ta en kopp kaffe, och vänta på dessa två typer av blogginlägg från den svenska antifeminismen: 1. “Vad sa ni nu då, feminister, om fördelar för ett kön!?” 2. “Det är evolutionen. Men jag tänker ropa som i typ 1 i alla fall.”

Hejdå reskamrater!

– – –

Edit: glömde denna reaktionstyp, “Höhö finns det för killar eller?”

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.