Njae till midsommarfitty

Minns du hur jag reagerade på Game of Thrones? Något liknande inträffar när jag läser om detta här med midsommarfittan. Sorry folks, but that’s retarded. Jag skulle kunna nöja mig med alla källor på att stången aldrig haft någon fallossymbolik – your argument is invalid. Men saken är faktiskt värre än så, och det är här som min Game of Thrones-irritation kommer in. Om just varför vi har dessa vanföreställningar om förr i tiden.

Att måla upp det primitivt patriarkala ursprunget är helt enkelt inget annat än att spela skiten i händerna. Åt alla de som säger att “det alltid varit si eller så” ett gratis mål. Oavsett om denna version av historien uppvisas som ett gott eller dåligt eller oundvikligt exempel gör man nämligen samma bedömning av vår natur och en form av xenofobi mot gamla tiders folk. Inte helt olikt övertygelsen att pyramiderna måste byggts av slavar pga folk var ju onda förr. Det är så illa att det till och med OM midsommarstången varit en fallos så missar man att en fallos likförbannat skulle kunna vara helt och hållet icke-patriarkal. Därför duger det inte med enkel besserwissring och hänvisning till faktoider.nu utan krävs en karg sanning:

Denna antiintellektuella snabbtolkning av historien, omedveten om ens egen utgångspunkt, är ren Pär Ström-logik. Jag kan se Strömmingarna göra samma fjantiga snabbinverteringar av valfri “kvinnomakt” de hittat på. Dansa gärna runt kuk eller fitty men gör det då bara för skojs skull (s.k. “lulz”), för jag ser helst att alla med queera anspråk ger fan i sånt här dravel.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Njae till midsommarfitty

Comments are closed.