Tankeförskjutning

Helt blåfrusna av långvintern förväntas vi väl vara redo för offensiv av mörkblå lurbegrepp. Igår var det facket som borde “modernisera” kollektivavtal genom att avskaffa hela skiten och låta var man förhandla själv. Detta framfördes av ett pseudofackförbund av chefer. Klurigt värre! Posera som om man var på arbetstagarsidan och skeva till definitionen av ord som fack, avtal, förhandling och makt. Härnäst kommer väl Svenskt Näringsliv att kalla sig för fack också. Förutom att de verkligen är dumma i hela huvudet om de tror att utbildning är lika med god förhandlingsförmåga, så är det direkt blåljug att låtsas som om alla berörda av kollektivavtal ens har utbildningen de syftar på. Ni starka människor med god förhandlingsförmåga kan nog ta denna och går till chefen själv för lite spontanförhandling. Lämna oss fegtöntar teh fuck alone! Och med alone menar jag TILLSAMMANS.

(EDIT: Tycker man i all rättvisa kan ta och läsa Reinfeldts dementi också, innan nedanstående rant. Inlägget får stå kvar som det är i övrigt pga orka redigera. Är också kritisk till användandet av offentliga webbsajter för denna typ av dementi, men det är en annan fråga.)

Idag är det en “dålig idé” med hyresrätter i innerstaden eftersom dessa är så eftertraktade att folk ZOMG FÖRHANDLAR med kontrakten. Detta sa alltså statsministern själv. Som i A Few Good Men: “Hyresrätt? You can’t handle the hyresrätt!!”. Ministern tycker att det bara missbrukas hyreskontrakt, så dessa privilegier ska han ta ifrån oss alternativt får vi skylla oss själva. Funderingar på om själva bristen på hyresrätterna (skapad av vem?) är anledning till att de är så eftertraktade och värdefulla, de har han inte eller håller käft om. Väljer istället “do nothing” tills uttalandet blivit än mer sant.

Kom förresten ihåg, du bostadsrättsboende, att det förmodligen är banken som äger din lägenhet och inte du själv. Hyresrätt är den riktiga friheten om du inte kan pysta tre mille på brädet. Ägandet är också en tankeförskjutning. Läs gärna Daniel Swedin också förresten.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.