The good, the bad, the striptease

Inte sedan radical cheerleaders dräpte Fi:s winning streak som nybildat parti har väl en politisk organisation haft en så klantig show för sig som vänsterjippot med “burlesken”. För i helvete dumskallar, var är taktiken?

Jag har nog inget emot saken i sig. Trots en hel kavalkad av totala idiotförsvar* från arrangörerna drämmer artisten Miss Cookie själv in den skarpa kommentaren “Jag tycker att en kvinna har rätt att använda sin kropp till humor. Det fanns en man med i showen som tog av sig helt på överkroppen och alltså var mer naken än jag, men honom är det ingen som upprörs över, säger hon”. Så sant, män som visar kuk på scen är alltid vanlig buskishumor, så graden av nakenhet har aldrig spelat roll.

Det kan alltså beskrivas som en feministisk handling att vara naken med humor. Nu kanske själva burleskgrejen gör att det känns mer som vanlig stripp likförbannat, men ändå: inte bara skönhet utan även objektifiering ligger i betraktarens ögon. Det är ju bara det att betraktaren kommer tänka nåt annan än Cookie. Taktiken, vänner, #vafan. Hur svårt är det att räkna ut pressens kommande perspektiv på saken?

Precis som åratal av sanningsenliga och rimliga förklaringar av det som ändå mest kallas “Fi:s kampsång” på youtube inte spelar roll överhuvudtaget, så kommer försvaret för denna show aldrig duga för att tvätta bort fläckarna som varje miffo kommer anmärka på. Men vänstern är väl van, om det är något som man har historia av så är det fanimej inte kommunism så mycket som ofattbart otaktiska uttalanden. Så mycket, in fact, att det där med bröstpumpen kunde blåsas upp fast det inte ens var Ohlys fel.

– – –

* Such as:

“Numret handlade om att klä av högern och visa att vi alla är socialister innerst inne.”

“Vissa tål inte att se lite naket.”

“Vad är det för fel på att en kvinna tar av sig kläderna?”

– – –

Update: Nämen titta kalkonjägarn Classe Arvidson har hånat det hela! SÅ OVÄNTAT.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to The good, the bad, the striptease

Comments are closed.