WESC – Worst ESC

Det är bekräftat. Årets ESC är det tråkigaste på flera år (sedan jag började engagera mig ordentligt och kan säga att jag har koll). Det är balladmögeriet förstås, en sömnsjuka som härjar över hela Europa och satelliterna (Israel I’m talkin to you!).

Att det är till största del ballader som tävlar betyder dock inte att vilken upptempo som helst kommer ha större chans i sammanhanget. Snarare kan det ju innebära – vilket det gör för mig – att de ballader som faktiskt har nåt att komma med låter detta höras tydligare.

Fyra saker är dock roliga bland de sista bidragen presenterade i Inför ESC:

UK är SÅ JÄVLA DÅLIGA! Egentligen ingen kalkon utan bara dåligt, men bara deras existens gör dem till autokalkon. Helt makalöst är det, att de vartenda år sugit och sugit och sugit. I år är dessutom sångaren utan talang helt, så man tycker synd om honom. Vi hade bättre arr, sångare och låtar på Fridhems egna festival 2004 (haha gissa vem som tävlade med egen låt).

Turkiets låt är skitkul och bra! Som System Of A Down, om de var mer pop än metall. Nu-metal-vibbarna ligger dock allra mest i videon så kanske blir det lite mindre tydligt live.

Frankrike kör dubbelt med sin fotbolls-VM-låt, som faktiskt är rätt bra men väldigt mycket fotboll. Kommer inte fungera i tävlingen, men inte heller floppa. Dessutom vet alla att Coup de boule (Zidane il a frappé) är bästa fotbollslåten från Frankrike.

– Lena Meyer Landrut från Tyskland är fan riktigt bra. Om rösten bär live är det en topp 10. Hon känns som en tysk Lily Allen och oavsett placering här kommer det vara en hit i år. Det är också en personlig favorit här.

– – –

Naturligtvis har det blitt så illa att jag jobbar kväll dagen för semifinal ett, men jag ska göra mitt bästa för att spamma twitterfeeden ändå om bara någon teve står på inne på aveldningen. Semi två och finalen kommer dock liveköras HÅRT.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.