Schmyttrandefrihet

Trots att jag för ett tag sedan skrev att jag håller med typ alla på olika sätt vad gällde harvandet av Vilksvåld* kan jag inte låta bli att dra till med en benhård grundinställning. Vad som än händer med Vilks för fanatikers händer är yttrandefriheten inte vad saken gäller. Staten kan inte garantera en absolut sådan för någon mot vad som helst.

Absolut, man kan säga att det finns mindre frihet för vissa i praktiken om man riskerar våld eller vilka sanktioner som helst men Yttrandefriheten™ har inte med det att göra. Dessutom vore det kanske på sin plats att vad gäller skillnader i vad som kan sägas och inte ta hand om det där med olika förutsättningar att göra sin röst hörd? Religiösa fanatiker ain’t got nothin on mediekoncentrationen när det kommer till hinder för praktisk yttrandefrihet.

– – –

Här, förresten; Betnér.

– – –

* Syftande på våld mot Vilks, men vi kan väl skoja lite och dra det analogt med “kvinnovåld”.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Schmyttrandefrihet

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Again with the schmyttrandefrihet

Comments are closed.