Så besviken (What For, Mr. God?)

Min favorit under hela Eurovision-cirkusen är att kolla på Inför ESC för att hitta en favorit som jag kan fronta med. Såga SVT-panelen för smak och missbruket av ordet “etno”. Idag när jag kollade på första delen trodde jag att jag redan hittat en favorit i Lettlands artist Aisha. Låten What For? (Only Mr. God Knows Why) i studioversion är verkligen something, sin EXTREMT keffa text och titel till trots.

Men så hörde jag live-versionen och hon sjunger så jävla illa! Åååh första favorit redan en besvikelse, fy fan. Det kanske finns chans att hon rycker upp sig och byter show från tvättbrudarna, men det här gör att jag knappt orkar kommentera övriga bidrag från första Inför. Vi tar det ändå lite snabbt:

Ryssland fjantar sig på nåt subtilt sätt man knappt fattar. Låten är ofattbart trist och töntig. Man skrattar åt dem i alla fall. Estland försöker sig på nåt creddigt som förstås bara blir malplacerat, även om videon är skitsnygg. Låten är ju trist också förstås. Bosnien-Herz skickar en rocktönt. Polen en powerballad man somnar av och Slovakien en trumdriven grej som Kayo i panelen gillar att håna titeln på för att hon inte har bättre fantasi (Horehronie höhö nästan nästan kanske hora ju? väl? höhöhö). Moldavien skickar nåt disco shit som i bästa fall kunde mashar upp med Kockys Keep Ballin’ så hade det vart nåt.

Två sticker ut. Finland gör det Sverige inte vågar och drar till med motsvarigheten till att Moraeus vunnit här. Folkmusik på riktigt med sångerskor från erfarna gruppen Värttinä, vars skiva Oi Dai jag lyssnat på en del under min uppväxt eftersom min pappa har den. Mest en sån grej jag satte på för att jävlas med Eckes hårdrockshjärna.

Sen Serbien. Visst är det enormt slöseri att sätta in Goran Bregovic, men alltså, Goran, kom igen, det är riktig credd. Bäst hade varit om han kört full ut på Pitbull-sidan av sin musik istället för att försöka kombinera modernt med hetsblås, men det är ju också bra och svängigt även nu. Och sångaren, Milan Stankovic, han rör sig precis som mig på scen. Det är verkligen helt sjukt att se.

– – –

Kolla förresten Aishas officiella video. Hon är SÅ LEDSEN.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.