Gäddångest

Jag lider denna vecka av svår gäddångest. Jag hade så många besökare i slutet av förra veckan att det bara är störtdykning ner för statistiken just nu och jag kan fan inte komma på nåt bra att skriva som kommer förändra det.

Eller?

Kanske är det dags att förklara detta med gäddorna genom ett Mogi-style videoinlägg där jag redogör för två olika sorters gäddor. Naturligtvis med laptop-presentation hellre än griffeltavla (ehm ok jag hittar inte min tavla bara så jag fick köra nördlösning). Here we go – olika gäddor:

– – –

Alltså: Besöksgädda, eller bara gädda, innebär att man har en tillfällig och väldigt hög besökssiffra på sin blogg/sajt. Besöks-spike -> besöks-pike -> besöksgädda.

Gäddångest är när en besöksgädda orsakar känslan att inte kunna följa upp sin plötsliga besökarboom och kanske inte få potentiella nya läsare att återkomma.

Det finns många spännande symboler man kan använda sig av – den vassa toppen i statistikdiagram kan till exempel relateras till gäddans tänder och allmänna vasshet, och den lömska och plötsliga attacken från ingenstans som gäddan använder för att äta småfisk och bita badgäster i tårna är lika plötslig som de tillströmmande läsarna.

Se även första gången som Yoho använde gäddbegreppet i bloggen.

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.